BÀSQUET: NBA
Esports 15/01/2012

Aíto García Reneses: "Hi ha un aspecte comú en Ricky i Pau Gasol: la intel·ligència"

Joves promeses "El jugador que té qualitats i treballa bé és molt difícil que no arribi a l'elit" Ricky Rubio "El tret en què marca la diferència és la capacitat mental per assimilar què passa i progressar"

àlex Gozalbo
2 min
L'últim equip que va entrenar Aíto García Reneses és l'Unicaja.

Aíto García Reneses, exentrenador d'equips com la Penya, el Barça i l'Unicaja, va ser el tècnic que va fer debutar Ricky Rubio i Pau Gasol a l'ACB.

Sis anys després, com recordes el debut de Ricky Rubio?

Va ser una experiència única, tant per a ell com per a nosaltres. Guardo un record fantàstic de compartir el seu debut i la seva trajectòria.

Aquests dies tothom parla de Ricky Rubio, però tu també vas fer debutar Pau Gasol. Tenen característiques comunes?

Hi ha un aspecte comú en Ricky Rubio i Pau Gasol: la intel·ligència. Com a jugadors i com a persones són molt diferents, però tots dos són molts intel·ligents.

Aquests tipus de jugadors especials neixen o es treballen?

Tot és necessari. Ells tenen un talent natural, però han de concentrar-se a entrenar, treballar i fer bé les coses. El jugador que té qualitats i treballa bé és molt difícil que no arribi a l'elit. Pot tenir alguna dificultat, però acaba superant-la.

Vas pensar que Ricky Rubio i Pau Gasol arribarien a aquest nivell o és impossible de predir?

En un primer moment, no; però quan treballes amb ells ràpidament descobreixes que poden arribar a ser molts bons.

Penses en Ricky i què et ve al cap?

No té les condicions físiques de Pau Gasol, però té una bona estructura corporal per jugar a bàsquet. El tret en què marca la diferència és la capacitat mental per assimilar què passa i poder progressar.

Vas arribar a pensar que es podia quedar a mig camí?

No, s'havia guanyat la confiança. Entenc que pots tenir una davallada, però no comparteixo que tan sols serveixi per fer un tipus de bàsquet. Es por convertir en un jugador molt complet. Es van arribar a dir coses que...

De Pau, què en destaques?

Va trigar a guanyar la força necessària per jugar en les posicions que ha jugat. Sense ser un dels destacats de l'Eurobàsquet júnior, la següent temporada i jugant d'aler va començar molts partits de titular en un Barça campió de Lliga.

stats