COPA DEL REI
Esports 22/12/2010

Al Calderón, amb el partit De Lliga com a referent

L'Espanyol espera seguir amb el seu bon joc al Calderón i encarrilar els vuitens de la Copa del Rei per, de passada, oblidar la contundent derrota al derbi de dissabte. El triomf a la Lliga al novembre ha de ser el referent per als blanc-i-blaus.

Nuria Garcia
2 min
El blanc-i-blau Javi Márquez lluita amb Kun Agüero en el partit de Lliga de finals de novembre al Vicente Calderón.

BARCELONA.L'Espanyol ja sap què és guanyar al Vicente Calderón. Ho va fer el 27 de novembre a la Lliga (2-3). Ara, el conjunt blanc-i-blau torna a l'escenari on, després de diverses jornades pensant en Europa de cara a l'any vinent, va certificar que els seus somnis són més que somnis; són realitat.

Els periquitos van desplegar contra l'Atlètic a la Lliga el seu millor futbol i, tot i que el partit d'aquest vespre serà diferent -la Copa del Rei sempre és diferent-, el partit de Lliga és el referent per a un conjunt que necessita oblidar la derrota al derbi de dissabte (1-5). "L'Atlètic sortirà amb un aire renovat, però amb el mateix potencial que ens vam trobar setmanes enrere. Sens dubte, el partit de Lliga és el referent", va reconèixer Pochettino.

El partit, a més, té tots els ingredients per ser un bon enfrontament. No en va, s'enfronten al Vicente Calderón el sisè classificat contra el cinquè de la Lliga. I Pochettino vol que el gran moment pel qual passa l'equip, derbi a banda, s'extrapoli a la Copa del Rei. "El resultat del derbi no ha d'entelar la gran temporada que estem fent. No portem la trajectòria que portem pel factor sorpresa. El factor sorpresa no existeix, existeix el treball", va dir el tècnic. Pochettino, content amb el nivell de joc que va mostrar el seu equip contra el Barça, ha repetit la mateixa convocatòria. Això sí, a l'onze titular, a la porteria hi haurà el canvi de Cristian Álvarez per Kameni, tal com ja va passar contra el Valladolid a setzens. El tècnic segueix sense poder comptar amb Duscher, que va ser baixa d'última hora dissabte perquè va marxar al seu país per motius personals, ni amb els lesionats Javi López i Manu Molina.

El Llevant visita el Bernabéu

Amb un ambient enrarit a Madrid per les declaracions de Mourinho, en les quals es queixava de quedar-se sol defensant l'equip, i perquè el portuguès ha evitat parlar amb la premsa -Karanka, l'ajudant de Mourinho, va ser l'encarregat de comparèixer en la roda de premsa-, els blancs reben la visita del Llevant, que vol donar la campanada al Bernabéu.

Per la seva banda, el Mallorca, que acumula quatre derrotes a la Lliga, espera trencar aquesta dinàmica visitant l'Almeria, un dels altres equips que tampoc passa per un bon moment: només ha sumat 4 punts dels últims 18 que tenia en joc a la Lliga i necessita refer-se.

stats