NOVA INCORPORACIÓ
Esports 23/12/2010

Alan Anderson arriba amb els deures clars

Mentre Pete Mickeal va estar bé, el Regal Barça va anotar 78,8 punts de mitjana a la Lliga ACB. Des que està lesionat, els registres han baixat fins als 70 punts per partit. Alan Anderson ja té clara la seva missió.

àlex Gozalbo
2 min
Alan Anderson, a la imatge d'esquena celebrant una cistella, prové dels New Mexico Thunderbirds, en què garantia 21,1 punts i 5,8 rebots.

BarcelonaTot i que Alan Anderson va iniciar fa uns mesos els tràmits per obtenir la nacionalització croata, el Regal Barça no es planteja que la pugui obtenir a curt termini i, per tant, quan Pete Mickeal es recuperi, tindrà tres jugadors extracomunitaris per ocupar les dues places que permet la Lliga ACB. La situació, de moment, no preocupa Xavi Pascual. "Quan tingui aquest problema ja miraré de resoldre'l, però ara estaré un mínim de cinc setmanes sense necessitat de pensar-hi", diu el tècnic català del Regal Barça.

Anderson és un escorta amb molts trets que recorden Anthony Parker, jugador que també va fer fortuna al Maccabi abans de triomfar a la NBA. "És un anotador que domina gairebé totes les facetes ofensives. El seu tret diferencial és la capacitat per aconseguir anotar després de l'u contra u. Té caràcter i això li atorga personalitat a l'hora de decidir", explica Xavi Pascual.

El tècnic no es vol ni mirar el resultat d'altres incorporacions realitzades amb la campanya ja encetada: "Són casos que no es poden comparar perquè van arribar en el tram final de la temporada, quan la trajectòria de l'equip no era tan bona. Ara les incorporacions han arribat per lesions de llarga durada i han arribat en un tram de la campanya en què tenen temps per adaptar-se", assegura.

"És un jugador complet. Pot jugar en dues posicions, en la de dos i en la de tres. Pot anotar, però a més ajuda en el rebot. És un bon passador i té una bona activitat", afegeix Joan Creus, secretari tècnic del Regal Barça.

L'únic dubte que genera Alan Anderson és la seva integració a la tàctica defensiva d'un equip que necessita fer-se fort al darrere per mantenir-se fidel a les maneres que el van portar a guanyar l'Eurolliga la temporada passada: "Anderson s'haurà d'adaptar al nostre estil defensiu. Si ho fa, ens pot ajudar molt", diu Xavi Pascual.

La decisió de fitxar Anderson ha estat meditada. "Sempre treballem atents a les situacions de mercat. Intentem controlar, dins de les nostres possibilitats, els jugadors lliures, però també els que juguen a tot arreu", exposa Creus, que fa unes setmanes ja va incorporar Joe Ingles a l'equip. A diferència de l'Eurolliga, la Lliga ACB només permet dues fitxes de jugadors extracomunitaris. Per tant, mentre Pete Mickeal estigui lesionat, Alan Anderson "participarà activament". "Després ens adaptarem al reglament de les dues competicions", recorda Creus sense donar pistes.

El líder visita el Palau

Després del partit d'aquesta nit contra el Montepaschi Siena (20.45 hores, Canal 33), Xavi Pascual farà entrenar l'equip demà. El tècnic donarà dos dies de festa (dissabte i diumenge) abans de començar a preparar dilluns el partit de dijous contra el Reial Madrid.

Si el Regal Barça guanya avui i el Fenerbahçe Ulker perd contra el Cholet, l'equip blaugrana encara podrà accedir a la següent fase com a segon de grup. Si no, ho farà com a tercer.

stats