Esports
Esports 24/07/2013

Albert Soler: "No podem permetre que perilli l'esport no professional"

El PSC presenta una esmena a la Llei de l'Emprenedor per solucionar la situació dels clubs amateurs, que pateixen inspeccions de Treball i la imposició de multes per la no cotització dels monitors, entrenadors i àrbitres no professionals

Ara
2 min

BarcelonaEl Grup Socialista al Congrés, per iniciativa del PSC, ha presentat una esmena a la llei de suport a l'emprenedor i la seva internacionalització, per tal que el Govern espanyol adopti "les mesures necessàries" perquè les quantitats que rebin els monitors, entrenadors i àrbitres no professionals per compensar les despeses que els comporta la seva activitat en clubs i entitats esportives "puguin ser considerades quantitats no salarials i, per tant, no sotmeses a l'obligació de cotitzar a la Seguretat Social". D'aquesta manera, els socialistes proposen que la relació d'aquest col·lectiu amb la Seguretat Social es correspongui amb la seva activitat no professional. L'esmena socialista es debatrà demà a la Comissió d'Educació i Esport del Congrés dels Diputats, que ha d'aprovar la llei de l'emprenedor.

El diputat del PSC i membre de la Comissió, Albert Soler, ha destacat que "la situació de l'esport no professional és molt complicada", arran de les inspeccions que hi ha hagut darrerament a les entitats, que "han despertat una gran preocupació i inquietud en el conjunt del sector". Per aquest motiu, el diputat considera imprescindible que demà s'aprovi l'esmena socialista i evitar, d'aquesta manera, "que continuïn imposant-se sancions". "Unes sancions", ha recordat, "que en alguns casos han estat "molt elevades i inassumibles per als clubs i les entitats esportives amateurs".

Soler s'ha mostrat confiat que el PP finalment acceptarà l'esmena socialista, "pel bé dels clubs no professionals de Catalunya i de la resta de l'Estat". Si finalment, el text no tira endavant, ha explicat, el Grup Socialista presentarà una proposició no de llei en la mateixa línia. A més, Soler ha demanat la compareixença del president del Consell Superior d'Esports (CSD) i del subsecretari d'Ocupació i Seguretat Social, perquè donin explicacions sobre les inspeccions de Treball i de la Seguretat Social que han viscut les federacions i els clubs esportius catalans al llarg dels últims mesos.

stats