CICLISME
Esports 02/07/2011

Alberto Contador contra el món

Tot i els dubtes que ell mateix ha recordat sobre el seu estat de forma, Alberto Contador, de l'equip Saxo Bank, és el centre d'atenció tant per als rivals com per al públic en aquest Tour de França.

Albert Rabadan
2 min

Barcelona.Per molt que fossin esperats, no van deixar de sorprendre els xiulets cap a Alberto Contador a la presentació del Tour de França. El ciclista de Saxo Bank va ser l'únic que va despertar sentiments contradictoris al públic de l'espectacular coliseu del parc temàtic de Puy du Fou. D'una banda, l'admiració pel corredor que busca la seva quarta victòria a la ronda francesa després de les del 2007, el 2009 i el 2010, i de l'altra, el rebuig per l'home que, segons una enquesta de l'IFOP (Institut Francès d'Opinió Pública), té el 63% de la població francesa en contra de la seva presència en cursa.

Aquí no acaben les dificultats de Contador. El dubte plana tant sobre la seva credibilitat (la Federació Espanyola el va absoldre pel seu positiu de clembuterol, però el TAS hi tindrà l'última paraula a l'agost) com sobre el seu estat de forma, ja que ningú, des de Marco Pantani l'any 1998, ha aconseguit la quimera d'emportar-se, el mateix any, el Giro d'Itàlia i el Tour de França. Davant seu tindrà un descansat Andy Schleck (Leopard-Trek), segon en les dues edicions passades i que té a favor un equip més potent i un suport públic que, destaca, l'ajudarà molt "per estar motivat".

Els Alps com a jutge

Als aspirants al podi dels Camps Elisis els espera un recorregut en què tan sols la contrarellotge per equips del segon dia de cursa i la individual de Grenoble trencaran la tònica muntanyosa. Se celebren cent anys del primer pas pels Alps i per aquesta efemèride s'establirà per primer cop a la història l'alt del Galibier com a final d'etapa. Serà per la banda de Serre-Chevalier a la divuitena jornada, després del pas pels colls de l'Agnello i Izoard. A aquesta arribada en altura s'hi hauran de sumar les de Plateau de Beille i Luz-Ardiden, encadenat amb el Tourmalet, els Pirineus i l'endemà de l'etapa reina, la curta etapa de l'Alpe d'Huez, de tan sols 109,5 km, però que inclou una segona pujada al Galibier, aquest cop per la banda del Télégraphe. Destaca l'aposta per la mitja muntanya, amb dues etapes pel Massís Central i una primera setmana amb finals perillosos per a algun favorit que no estigui atent.

Flecha, l'únic català

Juan Antonio Flecha (Sky) serà l'únic català a la sortida del Pas de Gois. L'absència de Joaquim Rodríguez perquè el seu equip, Katiuixa, portarà un grup plenament rus, queda empetitida davant les circumstàncies tràgiques de la mort de Xavi Tondo. El vallenc havia de debutar al Tour liderant l'equip Movistar. Flecha valorava al diari ARA que era "una pèrdua humana que ha estat duríssima per a molta gent". El corredor es convertirà en el català amb més participacions a la història de la Grande Boucle, ja que superarà les vuit de Melcior Mauri. Treballarà per al seu company Bradley Wiggins, que aspira a ser el primer britànic al podi de París.

stats