Esports 29/07/2012

Aleksandr Vinokúrov s'endú la medalla d'or als 38 anys

Albert Rabadan
1 min
Aleksandr Vinokúrov s'endú la medalla d'or als 38 anys

El kazakh Aleksandr Vinokúrov, que farà 39 anys al setembre, tenia previst retirar-se al Tour de França del 2011, però després d'haver d'abandonar per una caiguda va decidir continuar la seva carrera. Ahir el veterà ciclista d'Astana, plata a Sydney 2000, es convertia en el sorprenent vencedor de la prova de ciclisme de fons en ruta i es penjava la medalla d'or a Londres.

La cursa semblava controlada, com estava previst, per la selecció de la Gran Bretanya. Amb l'ajuda d'algunes aliances, van mantenir a una distància prudencial l'escapada que s'havia format de sortida per no fer patir el seu home ràpid, Mark Cavendish, fins i tot en els passos per Box Hill. El guió va canviar en l'últim pas per la pujada, a uns 40 km de la línia de meta. Un nombrós grup en què destacaven les seleccions d'Espanya i Suïssa va engegar un pols amb el pilot, que va acabar cedint després de tot un dia d'esforços. El caos final en el grup capdavanter el va provocar la caiguda del suís Fabian Cancellara.

Va ser aleshores quan Vinokúrov va atacar juntament amb el colombià Rigoberto Urán. El ciclista de l'Sky, però, es va despistar de manera imperdonable en l'últim quilòmetre i el combatiu kazakh ho va aprofitar per llançar el definitiu atac i vèncer. El bronze va ser per al noruec Alexander Kristoff.

stats