Esports 22/06/2012

Alemanya-Grècia, el partit del morbo

Jordi Mestre
2 min
Özil (esquerra) i Müller seran els encarregats de donar suport a Schweinsteiger i crear situacions per als davanters.

BARCELONALes seleccions d'Alemanya i Grècia s'enfrontaran avui a l'Arena de Gdansk (20.45 h, Cuatro) en el segon partit dels quarts de final de l'Eurocopa. El duel està marcat per les circumstàncies extraesportives: la situació econòmica i política d'Europa ha carregat el matx de simbolisme. Per a Grècia, que mai ha guanyat a Alemanya en partit oficial, el partit ha pres un cert caire de reivindicació nacional.

Competitivitat sense fi

Alemanya, tricampiona d'Europa, arriba als quarts de final amb tot l'equip disponible i ple de confiança. Els alemanys van acabar líders del Grup B, el més difícil de l'Eurocopa, guanyant tots els partits: la mannschaft acumula catorze victòries consecutives en competició oficial. A més, excepte en l'edició del 1988, Alemanya sempre ha arribat a la final quan ha superat la fase de grups. Contra Grècia, els teutons confiaran en la precisió de Mario Gómez, pitxitxi del torneig amb tres dianes, per amenaçar la porteria contrària. El central Hummels, amb una excel·lent sortida de pilota, serà el principal encarregat d'assegurar que l'esfèrica arribi neta als migcampistes; des d'allà, Alemanya aprofitarà el criteri de Schweinsteiger, màxim assistent de l'Eurocopa, per intentar trencar la defensa del combinat grec.

Jugar sense el símbol

Els grecs volen repetir la gran sorpresa de l'Eurocopa del 2004, quan, contra tot pronòstic, es van imposar als quarts de final a França per acabar guanyant el títol. Aquest cop, però, l'ànima de l'equip grec no hi serà: el capità Giorgos Karagounis va veure dues grogues en la fase de grups i es perdrà el partit contra Alemanya per sanció. El seleccionador grec, Fernando Santos, col·locarà el seu equip molt enrere, tancat i junt, protegint el porter Sifakis. Grècia haurà de confiar en una defensa gairebé èpica i esperar un possible contracop o una acció a pilota aturada per sorprendre. Fins i tot en això, però, els grecs tenen els elements en contra: els alemanys són l'equip més alt del campionat.

stats