GIRONA FC

Àlex Gallar: “Es parla molt de la gran plantilla que tenim, però si no ho demostrem no servirà de res”

L’extrem català ha estat presentat aquest migdia a Montilivi

El Girona no està escatimant esforços en el seu intent de tornar a la Primera Divisió. La incorporació d’Àlex Gallar n’és un exemple més. “Ha estat una operació complicada, però l’Osca sempre ha estat obert a negociar i ho agraïm. Nosaltres estem molt contents de tenir-lo al Girona, m’havia penedit de no fitxar-lo en temporades anteriors”, ha dit Quique Cárcel, el director esportiu blanc-i-vermell. Gallar ha costat un milió i mig d’euros i si el Girona puja a Primera haurà de pagar mig milió més. “És un futbolista que ha crescut molt i és diferent de les peces que tenim a la plantilla. Mentalment és un guanyador, i té gol. Ens aportarà moltes coses”, ha afirmat.

L’operació no dona per tancada la línia ofensiva, perquè el Choco Lozano podria abandonar el club en les pròximes hores. Si això passa, possiblement arribarà un nou davanter. “No espero grans moviments, però alguna cosa pot passar. Gaudim d’una competència molt elevada i disposem de diferents tipologies de jugador. Volíem varietat i en tenim. Això pot fer que tothom pugui donar el màxim nivell en benefici del col·lectiu”. Quina és la posició adequada per treure tot el suc de Gallar? “Li agrada jugar en qualsevol lloc de la mitjapunta, a prop de l’àrea. També a la banda dreta o de segon punta. És un jugador creatiu i sempre ha tingut força habilitat. No el veig de referència ofensiva, tot i que en moments determinats ho podrà fer”. Cárcel no respirarà tranquil fins al tancament del mercat. “Ara mateix no puc assegurar com quedarà la plantilla, però s'assembla a la idea que tenia al cap. A partir de dimarts podré parlar amb més claredat”, ha confessat.

Gallar jugarà a Montilivi fins al 2023. “Des del moment que va sortir l’opció de venir al Girona, no vaig voler saber res més de cap altre destí. Aquí és on vull estar i em satisfà formar part d’aquesta gran família”. L’extrem català considera que aquest “és un projecte guanyador”. “Jugadors importants a Primera segueixen a la plantilla, i em feia il·lusió ser al seu costat. Tothom me’n parla bé, del projecte. El repte és important i bonic, però crec que el superarem”, ha assegurat, recordant que no l’espanta la competència. “Fins a cert punt és bona. Però soc dels que pensa que mai hi ha dos jugadors iguals, així que tots haurem de vigilar. Es parla molt de Stuani i de la gran plantilla que tenim, però si no ho demostrem no servirà de res”.

La polivalència juga a favor seu. “Segur que per a Unzué és important, perquè segur que m’acostumaré a qualsevol sistema. Vull debutar ja aquest diumenge, i espero tenir els màxims minuts possibles”. Gallar va ser l’autor del gol de la victòria de l’Osca a Las Palmas en la primera jornada de Lliga. El Girona, a banda de fer un gran fitxatge, debilita tot un rival directe. “És anecdòtic, jugar contra l’Osca serà especial, però no per això tinc menys ganes d’enfrontar-m’hi”, ha sentenciat.