Esports 22/08/2012

Alex Song: "Busquets és el millor, no he vingut a prendre-li el lloc"

Alex Song estava pendent de renovar amb l'Arsenal però ho va deixar tot quan va rebre la trucada del Barça. El jugador ve per aportar el seu "granet de sorra" i es pren com un "repte" lluitar per tenir minuts.

Martí Molina
2 min
Alex Song va fer la primera conferència de premsa com a blaugrana. El jugador duia el dorsal 17 a l'Arsenal, i al Barça portarà el 25.

BARCELONA."Estava a punt de renovar el contracte amb l'Arsenal, però de cop i volta el meu agent em va informar que el Barça havia pensat en mi. No m'ho vaig pensar dues vegades i vaig dir que sí a tot, perquè aquesta oportunitat només es dóna un cop a la vida". Aquesta és la història del traspàs d'Alex Song, tal com ell mateix va explicar durant la seva presentació com a nou futbolista blaugrana. Després de firmar amb el seu nou club i de saltar a la gespa del Camp Nou durant la presentació de l'equip -dilluns, durant el Gamper-, ahir va ser el torn de presentar el jugador davant els mitjans de comunicació. Escortat per Andoni Zubizarreta -director tècnic del futbol professional- i de Josep Maria Bartomeu -vicepresident esportiu-, el camerunès va assegurar que complia el somni de jugar "al millor club del món" malgrat ser conscient que no hi arriba pas per ser titular.

"Sergio Busquets és el millor en la seva posició, no he vingut pas a prendre-li el lloc sinó a aportar el meu granet de sorra", va dir d'entrada el futbolista internacional camerunès. "M'hauré de guanyar el lloc, però això és un repte i un plaer per a mi". Alexandre Dimitri Song Billong complirà 25 anys aquest setembre i és un migcampista polivalent que també pot jugar de central. "Tant m'és, a l'Arsenal he jugat en totes dues posicions", va explicar. De fet, és el perfil que buscava el club blaugrana, tal com va reconèixer el secretari tècnic Andoni Zubizarreta.

A Song li va servir la presentació per espolsar-se la mala fama de futbolista de sang calenta. Rialler, simpàtic, agradable, proper i reflexiu. Així és com es va mostrar, almenys a la sala de premsa. "Com sabeu, els meus fills són molt fans de Messi, i quan els vaig dir que jugaria al seu costat es van emocionar", va dir el camerunès, que va passat la primera nit a terres catalanes a casa de Cesc Fàbregas -havien estat companys a l'Arsenal durant un munt de temporades-. "El primer que notes quan arribes al Barça és que és un club familiar. El Cesc me n'ha explicat algunes coses, però n'hi ha que no han fet falta, perquè ja es veuen des de fora. Penso que no tindré problemes per integrar-m'hi".

Avui, primer entrenament

Song farà aquesta tarda la primera sessió amb els seus nous companys. El primer partit oficial és el de demà contra el Reial Madrid, però és conscient que encara té poques opcions de participar-hi "M'agradaria, però jugaré quan l'entrenador ho consideri oportú", comentava.

Mentre s'adapta a l'estil de joc blaugrana, el camerunès té un altre repte, adaptar-se a la seva nova llar. "Quan arribes a un país nou has de fer el màxim per integrar-te. Per això tinc la intenció d'aprendre català", va dir. Una picada d'ullet que no va passar per alt als aficionats.

stats