BARÇA
Esports 07/03/2012

Alfredo Flórez estudiarà avui si sanciona econòmicament Piqué

El Comitè de Competició decidirà avui si arxiva la denúncia dels àrbitres a Piqué o si li obre un expedient sancionador. El Barça ja ha presentat al·legacions per defensar el seu central abans que l'hi demanin.

Albert Solé
2 min
Gerard Piqué parla amb el delegat del Barça Carles Naval després de ser expulsat contra l'Sporting.

BARCELONA.Avui el Comitè de Competició de la Federació Espanyola, que presideix Alfredo Flórez (85 anys) i està format per tres persones, haurà de decidir si obre un expedient sancionador al central del Barça Gerard Piqué per les seves declaracions al final del Barça-Sporting, en el qual va ser expulsat.

El defensa barceloní va dir davant la premsa que l'àrbitre Velasco Carballo l'havia expulsat al minut 1 de la segona part de manera "premeditada" per una discussió que havien tingut al túnel de vestidors minuts abans. I premeditada és la paraula que va empipar el president del Comitè Tècnic d'Àrbitres, Victoriano Sánchez Arminio, i que va fer que ahir presentés una denúncia al Comitè de Competició per unes declaracions que considera "greus".

Tots els dilluns el comitè arbitral recull les declaracions de jugadors, tècnics i dirigents de Primera i Segona Divisió, i les que considera ofensives per al seu col·lectiu les envia al Comitè de Competició de Flórez. Tot i que es tracta d'un procediment habitual que no acostuma a transcendir perquè aquestes denúncies molt poques vegades acaben en sanció, Sánchez Arminio va situar la denúncia a Piqué al centre del debat mediàtic fent-ho públic diumenge a Radio Nacional. El Barça ja s'ha avançat al Comitè de Competició i abans que li demani les al·legacions al cas ja les va enviar ahir mateix.

En cap cas avui se sabrà quina sanció cau a Piqué -sempre serà econòmica, mai seran partits-, si és que n'hi toca alguna. Alfredo Flórez, però, sí que podria decidir arxivar el cas i no donar-hi cap importància. Si considera que el cas és greu, però, el procés s'allargaria i reclamarien el testimoni de Piqué per defensar-se i donar-ne la seva versió, com explicava el diari Marca . L'última vegada que algú del Barça va ser denunciat pel Comitè d'Àrbitres per unes declaracions va ser Pep Guardiola, quan va dir que Clos Gómez havia mentit en la redacció de l'acta d'un partit a Almeria. Flórez va sancionar el tècnic del Barça amb 15.000 euros, però el club ho va recórrer i al final van ser 1.500. En canvi, els àrbitres han denunciat dues vegades Mourinho pels seus excessos verbals: el primer cop el Comitè es va limitar a demanar que no hi tornés i el segon cop directament va arxivar la denúncia.

stats