MUNDIAL 2014

74 persones arrestades a França per provocar aldarulls durant la celebració de la classificació de la selecció algeriana

A Lió es van cremar uns 30 vehicles durant els aldarulls registrats després del partit

Setanta-quatre persones van ser arrestades ahir a la nit a diverses ciutats de França per altercats durant les celebracions per la qualificació de la selecció d'Algèria per als vuitens de final del Mundial, segons fonts policials.

L'emissora de ràdio France Info va explicar que els principals disturbis es van constatar a Lió, Lilla, Roubaix, Grenoble o París, ciutats on hi ha comunitats algerianes molt nombroses.

A la capital francesa, els principals incidents van succeir al voltant de l'Arc de Triomf i a les avingudes del voltant, on hi va haver llançaments d'objectes contundents contra els agents de les forces de l'ordre. Des hores abans del partit, l'ambient s'havia anat escalfant, en particular, en barris com Barbès, on viuen molts algerians i on es podia veure pel carrer gent coberta amb la bandera del país nord-africà.

A Lió hi va haver una trentena de vehicles cremats. A Lille els bombers van haver de fer mig centenar d'intervencions per focs en cotxes i mobiliari urbà.