Esports 10/07/2012

Alliberada sota fiança una exatleta índia acusada de violació com a home

Pinki Pramanik va ser acusada per la seva companya de pis d'haver-la violat i torturat

Efe
2 min
L'exatleta Pinki Pramanik en el moment de la detenció / AFP

BarcelonaUn tribunal indi ha ordenat la llibertat sota fiança per a una destacada exatleta d'aquest país que va ser acusada de ser en realitat un home i d'haver violat una companya de pis, segons EFE.

Pinki Pramanik, que va guanyar l'or en els Jocs d'Àsia 2006 a la cursa de relleus 4x400 metres, serà alliberada després de pagar 5.000 rupies, uns 90 dòlars, segons ha explicat el seu advocat, Tuhin Roy. Segons Roy, la policia que porta el seu cas està a l'espera de rebre en les pròximes 48 hores un informe mèdic que determini el sexe de la detinguda amb exactitud i accepti o no la denúncia de violació.

Pramanik va ser arrestada el passat 14 de juny a les afores de Calcuta després de ser denunciada per la seva companya de pis, una dona divorciada i mare d'un fill que va acusar a l'exatleta de ser un home i d'haver-la violat i torturat.

L'esportista, que té 26 anys i va retirar-se de la competició fa 3 anys, ha negat els càrrecs i ha assegurat haver rebut maltractaments per part de la policia des de que va ser detinguda. El seu advocat ha afirmat que "ha sigut maltractada i s'han fet comentaris ofensius sobre ella".

Altres casos de dubte

Caster Semenya, l'atleta campiona del món dels 800 metres és centre de les especulacions sobre la seva sexualitat. L'atleta s'ha sotmès al control de sexe de la IAAF (Associació Internacional de Federacions d'Atletisme), tot i que la seva família ha repetit en diverses ocasions que "es tracta d'una dona". De fet, van fer públic el seu certificat de naixement on consta que és una dona.

A més, anys després que l'atleta polonesa Ewa Klobukowska guanyés quatre medalles en els Jocs Olímpics de Tòquio 1964, va descobrir-se que, en realitat, era genèticament un home.

stats