Esports 18/07/2012

Álvaro denuncia l'Espanyol a l'AFE

En els dos anys que ha tingut fitxa del primer equip, Álvaro Vázquez encara no ha cobrat ni un euro en concepte de primes. El jugador ha denunciat el club a l'AFE i podria abandonar-lo aquest estiu.

Martí Molina
2 min

BARCELONA.Álvaro Vázquez i l'Espanyol estan en guerra. El jugador va presentar una denúncia davant l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) per reclamar els diners que des de fa dos anys li deu el club blanc-i-blau en concepte de primes. En total, una quantitat que voltaria el mig milió d'euros, tot i que cap de les dues parts no ho van voler fer oficial.

La història es remunta al 2010, quan el futbolista del filial va signar el contracte amb el primer equip: un sou fix reduït a canvi de cobrar per objectius. Tanmateix, el davanter encara no ha rebut ni un euro d'aquesta quantitat extra, asseguren fonts pròximes al jugador: "Al principi va reclamar els diners sense fer soroll, però després de dos anys no hi ha hagut més remei que presentar aquesta demanda". Un tràmit que es va dur a terme a principis de juliol.

Ahir el club va reconèixer que s'havia presentat la demanda, tot i que no va voler entrar en més detalls. Tanmateix, va assegurar que ja s'havia arribat a un acord amb els capitans per pagar els endarreriments als jugadors.

Segons el conveni entre l'AFE i la Lliga, l'Espanyol té fins a mitjans d'agost per fer efectiu el deute. En cas contrari, es podria veure sancionat amb la impossibilitat d'inscriure futbolistes o -en un cas extrem i molt poc probable- perdre la categoria. "Ara el jugador quedarà com el dolent de la pel·lícula, quan és l'Espanyol qui no resol un deute que s'ha acumulat durant dues temporades", lamenta l'entorn de Vázquez.

D'altra banda, el club i el jugador estan pendents de renovar el contracte -que acaba la temporada vinent-. Des de l'Espanyol diuen que encara no han rebut "una resposta clara" d'Álvaro i que no saben "quines intencions té". Per la seva banda, el futbolista replica: "¿Com es pot negociar una renovació quan encara hi ha deutes pendents i no saps quan els cobraràs?"

Álvaro Vázquez està concentrat amb la selecció espanyola olímpica, tot i que si no hi ha una lesió d'última hora ja sap que no anirà a Londres. Així, divendres està citat a Peralada per incorporar-se a la concentració amb la resta de companys. Tot i que s'ha especulat amb la possibilitat que acabi no anant a l' stage per aquest conflicte, l'entorn del jugador assegura que no és així: "Divendres serà amb els companys, si no és que l'Espanyol decideix el contrari".

En qualsevol cas, amb aquest conflicte damunt la taula s'obre la possibilitat que el davanter abandoni l'Espanyol aquest estiu. La voluntat del jugador és renovar i quedar-se, o si més no continuar l'any que li queda de contracte. Tot i això, ha rebut diferents propostes, tant de la Lliga espanyola com de l'estranger. Entre els clubs de Primera hi ha el València, el Sevilla i l'Atlètic de Madrid. Encara que la proposta que veuria amb més bons ulls seria la del Benfica portuguès.

Avui debut contra el Palamós

L'Espanyol debuta aquesta tarda a la pretemporada contra el Palamós (20 h, Esport3) a l'estadi municipal de la localitat empordanesa. Serà la primera oportunitat per veure en acció els tres reforços d'aquest estiu: Wakaso, Tejera i Colotto.

stats