Esports 08/08/2012

Amenaça de vaga a la Primera Divisió

L'Espanyol i dotze clubs més podrien anar a la vaga si no s'arriba a una solució del conflicte pels drets televisius i la fixació dels horaris dels partits. Han demanat una reunió per al pròxim dimarts.

N.g. / T.p.
2 min
Un càmera de televisió durant un partit de futbol.

BARCELONATretze clubs de Primera Divisió (l'Athletic Club, l'Atlètic de Madrid, el Betis, el Celta de Vigo, l'Espanyol, el Getafe, el Granada, el Mallorca, l'Osasuna, el Rayo Vallecano, la Reial Societat, el Sevilla i el Saragossa) es van reunir ahir a Madrid per discutir la possibilitat d'anar a la vaga i no jugar la primera jornada de Lliga si no es troba una solució favorable als seus interessos en el conflicte relacionat amb els drets televisius.

Aquests clubs, mitjançant un comunicat, han demanat al president de la Lliga de Futbol Professional (LFP) una junta urgent -que se celebrarà dimarts que ve, 14 d'agost- per debatre i votar les seves reclamacions. Les 13 entitats exigeixen el pagament immediat de totes les quantitats que els operadors de televisió deuen als clubs de Primera Divisió, la retirada de totes les demandes interposades contra els clubs en relació amb els contractes de cessió dels drets audiovisuals, la determinació d'un procés transparent i reglamentat per a la fixació dels horaris dels partits i l'establiment amb als operadors de televisió d'un marc estable d'explotació dels drets audiovisuals dels equips de Primera Divisió.

Els clubs asseguren que si no s'arriba a una solució acceptable per a la majoria, estan disposats a adoptar les mesures que siguin necessàries i fins i tot amenacen de fer vaga per endarrerir l'inici de la Lliga, com ja va passar la temporada passada.

La guerra del futbol que protagonitzen les productores de televisió Mediapro i Prisa TV està darrere d'aquest conflicte. Alguns clubs amb contracte amb Mediapro han firmat amb Prisa després de la sentència del Tribunal de Competències en què afirmava que els contractes de Mediapro no podien tenir més de tres anys de vigència. Mediapro, però, insisteix en que els contractes són vàlids, encara que tenen més de tres anys d'antiguitat en molts casos. Aquests 13 clubs aspiren a un repartiment dels diners dels drets més equilibrat a l'actual, favorable al Barça i el Madrid.

stats