L'examen de "La tdp"
Esports 07/11/2011

Anàlisi Ricard Torquemada

Ricard Torquemada
2 min
Anàlisi Ricard Torquemada

CAMUFLAT CESC

Va començar com a fals '9', amagant-se entre línies i per diferents sectors per ser la referència davant dels centrals de l'Athletic. Va començar un pèl adormit quan esperava la pilota d'esquena. En canvi, va accelerar l'atac amb associacions ràpides, injectant profunditat amb desmarcades puntuals i verinoses. Va atacar la centrada d'Abidal amb habilitat silenciosa a l'esquena d'Amorebieta, va obrir línies de passada verticals, va transmetre resistència i potència en el desplegament físic, amb sentit ofensiu i en circumstàncies incòmodes. La fe i la mentalitat competitiva el van acompanyar fins al final.

TERRESTRE MASCHERANO

L'argentí no va dominar la versió marina. L'aigua el va ofegar a San Mamés i li va generar dificultats afegides en un escenari exigent des de totes les perspectives. Va relliscar en el primer gol, fet que va permetre que Susaeta s'endugués la pilota, i va veure frenades algunes passades en la fase de construcció sota pressió, la qual cosa va generar algun ensurt. Mai no es va rendir, va estar responsable en les cobertures, orgullós en el cos a cos, inflexible quan va haver de tancar i intel·ligent en la sortida de la pilota. Li va costar, però, respondre a les exigències.

INVASOR ABIDAL

Va ser global en la seva actuació. Va allunyar molt Muniaín de zones perilloses, anticipant-se, reduint espais amb un pas endavant i capturant la pilota dividida per donar-li continuïtat. Es va atrevir en atac per oferir superioritats numèriques exteriors i va guanyar-li el pols en moltes fases del partit al millor jugador de l'Athletic. Així, amb aquestes accions ofensives, va parir el primer gol amb una centrada al segon pal a Cesc. Va governar la seva esquena, va estar segur en la presa de decisions amb pilota i va ser inflexible en el cos a cos. El francès domina tots els escenaris.

DESPLEGABLE BUSQUETS

Va allargar les cames i el cap per rescatar possessions de pilota i va estirar l'equip per ajuntar-lo prop de l'àrea rival fent pressió. Va participar amb velocitat mental alta per repartir la possessió i oferir complicitat als socis del mig del camp al primer toc. No es va recollir mai, sempre va fer el pas endavant per ser ambiciós i va aparèixer amb intuïció a les zones on queia la pilota per després donar continuïtat a l'atac blaugrana. No va perdre mai la concentració, va guanyar el cos a cos amb tots els jugadors de l'Athletic i va omplir d'utilitat totes les seves intervencions.

stats