L'EXAMEN DE "LA TDP"
Esports 04/12/2011

Anàlisi Ricard Torquemada

Ricard Torquemada
2 min
Anàlisi Ricard Torquemada

INSUBORNABLE VALDÉS

El porter del Barça va fer ahir al Camp Nou contra el Llevant una demostració de concentració i maduresa en un partit de Lliga en què no va rebre arribades rivals amb gaire insistència. Víctor Valdés va estar preparat per reaccionar a cada esgarrapada de l'equip del Llevant, quan es van produir. A més, va estar orgullós i pacient en l'un contra un en la primera part del partit i àgil i ràpid en la reacció en la segona meitat. Víctor Valdés va recuperar bones sensacions després d'alguns dies en què no havia pogut emmarcar cap intervenció de mèrit sota els pals de la seva porteria.

DEFINITIU CESC

Va exhibir ambició, profunditat i sentit verinós per al rival des de la mitja punta. Té un talent innat per dominar els espais entre línies, per perfilar-se per a l'acció següent i per veure la porteria gran. Cesc Fàbregas va estar serè i precís en el primer gol, vertical, coordinat i puntual en la invasió de l'espai en el segon i va desplegar solidaritat per tot el camp. Va obrir línies de passada, es va desmarcar a l'espai, es va oferir en l'associació, va pressionar sense descans, va ajudar en la transició defensiva i va pensar sempre en profunditat.

PROTEGIT BUSQUETS

Sergio Busquets va firmar una primera part completa i Guardiola el va reservar al descans pensant en una possible sanció de cara al partit de dissabte que ve al Santiago Bernabéu contra el Reial Madrid. Des del mig del camp Busquets va animar la velocitat de la circulació utilitzant pocs tocs, va pensar de pressa, va escanejar les línies obertes de passada per seleccionar la més adequada, va saltar a la pressió, va recuperar possessions, va rescatar pilotes dividides i va aparèixer en el lloc adequat en el moment convenint. Gairebé immillorable, ara al migcampista li toca descansar.

ENROSCAT ALEXIS

Quan juga a l'esquerra no aprofita l'amplitud i les superioritats numèriques s'acaben en aquella banda per tanta desconfiança en la cama esquerra com autoestima en el control i el xut amb rosca. Quan rep la pilota al peu, la protegeix cap a dins i es cargola, buscant solucions per donar sortides previsibles. Va jugar pocs minuts a la dreta, on va obrir el camp, i va jugar gairebé tota la segona part com a nou, en què va créixer, movent-se amb profunditat allargant el camp, anticipant-se per descarregar, guanyant pilotes i acabant una jugada, evidentment, amb un xut de rosca.

stats