L'EXAMEN DE 'LA TDP'
Esports 23/01/2012

Anàlisi Ricard Torquemada

Ricard Torquemada
2 min
Anàlisi Ricard Torquemada

INTERVENCIONISTA BUSQUETS

Cada cop madura més, encara que de vegades sembli impossible. Va assumir responsabilitats en la possessió, participant amb insistència i desinhibició en el joc interior, tocant en curt, obrint a la banda i, fins i tot, arriscant en alguna passada que eliminés la línia de pressió del Màlaga.Va agilitzar la circulació, va donar amplitud, va ajuntar les línies per activar la pressió després de la pèrdua i va garantir l'equilibri per a la transició defensiva, anticipant i recuperant pilotes, demostrant una gran lectura tàctica. Va ajudar en totes les fases. La seva presència transmet tranquil·litat.

CIRURGIÀ INIESTA

Va sortir al camp amb el bisturí i no va deixar d'intervenir en el partit amb precisió, respecte al pla col·lectiu i amb delicadesa. Va diferenciar totes les fases del joc amb saviesa natural. Va utilitzar el primer toc, els coneixements i els secrets de la passada per distreure; el canvi de ritme i la capacitat d'orientació per accelerar el desequilibri; la visió perifèrica per filtrar la passada interior, i la bona interpretació del joc per acabar accions col·lectives, encara que hagi estat sense èxit en el xut. Va col·laborar en la pressió i en la concepció col·lectiva amb disciplina valuosa.

FIDEL ADRIANO

És el soci dels davanters que no falla mai. Alimenta els rematadors, no els traeix i va demostrar una habilitat innata per triar la millor centrada. Va intervenir amb sentit i d'acord amb la naturalesa del joc col·lectiu, amb molta arribada des de segona línia. Va jugar obert a la banda, molt dinàmic, fent trajectòries diagonals interiors per crear dos espais: el que ell ocupava i el que alliberava per Abidal. Tot i no ser gaire precís en espais reduïts, va defensar la continuïtat de la possessió amb orgull, va participar en dos gols, com la crossa necessària per completar el desequilibri amb èxit.

REBEL MESSI

La condició de millor jugador del món no només considera les exhibicions quan el vent bufa a favor. El resultat d'ahir va canviar una inèrcia que el convidava a certa imprecisió. Va començar ressacós, amb poca confiança en l'un contra un, amb dificultats en el control i problemes per donar un final feliç a la passada interior, precipitat. Es va moure sempre amb intel·ligència i sentit tàctic a l'esquena dels dos mig centres locals, i, quan es va retrobar, va destrossar el partit, culminant-lo amb un altre gol d'extraterrestre. Li va servir per passar del Messi i mig, al Messi d'un altre planeta.

stats