Ángel María Villar, en deu frases

L'encara màxim dirigent de la RFEF ha deixat diversos titulars durant els seus 29 anys de mandat

L'encara màxim mandatari de la Reial Federació Espanyola de Futbol ha deixat diversos titulars al llarg dels seus 29 anys de mandat. Alguns de força polèmics, defensant companys dirigents d'altres organismes que, com ell, s'han vist esquitxats per diferents episodis de corrupció. A continuació repassem alguns d'aquests titulars: 

  1. "No penso en el que aquest organisme em pot donar, penso en el que li donaré jo, a aquest organisme", va dir després de ser proclamat per primer cop president de la RFEF, amb 39 anys. 
  2. "Treballo molts dissabtes i diumenges pel futbol espanyol. Com vol l'auditor que li justifiqui això?", va respondre en ser preguntat per una auditoria que va detectar que als pressupostos de la RFEF faltaven per justificar 685 milions de pessetes el 1993.  
  3. "A qui més estimo és als meus companys del comitè executiu. Hem estat criticats aquests dies, i vull dir que la FIFA està neta, fa les coses amb honestedat, treballa pel futbol i pel món. Tots sou honestos i treballadors", va expressar el 2010 durant la presentació de la candidatura ibèrica que optava al Mundial del 2018, anys abans de l'inici de les detencions per corrupció a la FIFA. 
  4. Ara m'han dit que han de passar un vídeo. No l'he vist. Després ja acabo amb la presentació de la candidatura ibèrica", va dir en el mateix acte.
  5. "Quan jo pujo en ascensor cada matí, el porter del meu edifici em diu quina alineació cal posar a la selecció. Aquesta és l’expressió real del que sentim", va comentar sobre el sentiment de pertinència a Espanya i en defensa de la selecció. 
  6. "No parlaré perquè no tinc res a dir", solia respondre quan li preguntaven per episodis controvertits de la seva trajectòria. 
  7. "Estic segur que guanyaré, i per majoria absoluta", va exclamar abans de les eleccions a la presidència de la RFEF on va tombar per 98 a 78 vots Gerardo González.  
  8. "El món del futbol està amb els homes que passen moments difícils, i vaig considerar visitar José Mariía del Nido perquè és un home que passa per un moment difícil. Ha tingut molts encerts esportius i econòmics. És de la nostra família", va explicar de l'expresident del Sevilla, detingut per un escàndol de corrupció, i a qui va visitar a la presó. 
  9. "Si ens segueixin tocant els nassos no envio un àrbitre i s'atura la Lliga", va amenaçar el gener del 2014, ignorant la LFP i confrontant-se amb el CSD, que demanava més transparència a la RFEF. 
  10. "Grondona és un model de dirigent a qui admiro", va dir en una ràdio argentina en defensa del desaparegut exmandatari de l'AFA, involucrat també en alguns episodis polèmics sobre la seva gestió a la FIFA i a la mateixa AFA.