Esports 25/07/2012

Àngel Mullera: "No anar a Londres és molt dur; ploro, crido i reclamo justícia"

Sentiment"Han intentat destrossar la meva vida atlètica" Català "Si fos de Madrid, potser estaria participant als Jocs Olímpics" Dopatge "M'han fet set proves per sorpresa i de totes n'he sortit net"

à.g.
3 min
Àngel Mullera abans de començar a entrenar-se a Lloret de Mar.

El mateix dia que va rebre per carta la confirmació de la seva presència als Jocs Olímpics de Londres, Àngel Mullera va ser acusat de pràctiques dopants. La Federació Espanyola (RFEA) li dóna suport, però el Consell Superior d'Esports (CSD) i el Comitè Olímpic Espanyol (COE) li van denegar la seva plaça.

Quin resum fas de la situació?

Al mes de gener algun enemic meu va enviar uns mails falsejats i manipulats a la Federació Espanyola i al Consell Superior d'Esports, que no van fer res perquè van entendre que era una prova fàcilment manipulable. Fins llavors en tota la meva vida havia passat dos controls, i en els últims set mesos m'han fet set proves per sorpresa, però de totes n'he sortit net. Quan els correus van sortir a la premsa, tot va canviar i el CSD em va deixar fora dels Jocs per no tacar el nom de l'esport espanyol. Han intentat destrossar la meva vida atlètica. Hi ha molts atletes frustrats que no poden aconseguir els seus objectius...

Com estàs?

Em sap greu per tota la gent que m'ha ajudat a arribar fins aquí. Em sap greu per mi, però sobretot per ells. Sento impotència, perquè jo no he fet res. Des de l'any 2007 que em preparo, i ara em volen deixar fora per uns correus electrònics anònims enviats a una adreça que no existeix.

Quina resposta has tingut dels organismes oficials?

La RFEA, que no m'ha obert expedient, ha demostrat que em defensa. No és el cas del CSD i del COE, que com que jo no els donaria cap medalla i no tinc un nom mediàtic em volen deixar a casa. Per ells no sóc ningú, però sóc el tercer blanc més ràpid del món. M'estan fent perdre la il·lusió, m'estan fent desenamorar del meu esport.

¿Creus que s'hi haurien atrevit amb un altre esportista?

Si hagués sigut un altre esportista, no hauria passat res. Si volen netejar la imatge de l'esport espanyol és més fàcil fer-ho amb mi que amb Marta Domínguez o Alberto Contador. És més, no sé si té a veure amb el fet de ser català. Si fos de Madrid, potser estaria participant a Londres, però sóc de Lloret de Mar.

Quina resposta has tingut dels altres atletes?

Atletes com Antonio Manuel Reina, Carles Castillejo, Ruth Beitia i Natalia Rodríguez han parlat amb mi. Em recomanen que lluiti. Quan et passen coses així, et queda molt clar qui tens al teu costat...

Sebastián Martos et substituirà als Jocs Olímpics.

No ha parlat amb mi. Va dir als mitjans de comunicació que era molt feliç... Perfecte, però no s'ho ha merescut. La meva marca és set segons millor que la seva i l'he guanyat en totes les competicions. Anirà als Jocs Olímpics sense que ho hagi merescut. Ho pot celebrar, però la seva consciència li recordarà sempre que n'ha quedat fora algú que és innocent i que, almenys ara mateix, és millor.

Encara et veus amb opcions?

Han tacat el meu nom amb el dopatge i vull netejar-lo. Mentre tingui opcions d'anar als Jocs, seguiré lluitant. Jo encara confio que el CSD faci marxa enrere i deixi fer la Federació. La meva prova és el 3 d'agost, i dimarts 31 de juliol marxa l'expedició. Encara em queden uns dies per aconseguir-ho. Hem de moure'ns ràpid i és difícil, però hi ha temps per rectificar. Exigim una resposta del CSD, que expliqui els motius pels quals em deixa fora, i emprendrem accions legals.

Si en quedes fora, seguiràs els Jocs?

No, no puc. Quan veig alguna cosa dels Jocs Olímpics a la televisió, canvio de canal. No anar a Londres és molt dur: ploro, crido i reclamo justícia.

stats