SIS NACIONS
Esports 26/02/2012

Gal·les es corona a casa de l'etern rival anglès (12-19)

Els miners guanyen la Triple Corona del 2012 al haver-se imposat a les altres tres seleccions britàniques (en aquest cas, a Irlanda, Escòcia i Anglaterra). El homes de Warren Gatland han fet un pas de gegant de cara a emportar-se aquesta edició del Sis Nacions

Ferran Vital
2 min
Els jugadors de Gal·les celebren la Triple Corona després de guanyar Anglaterra

BarcelonaEls "miners" gal·lesos s'acosten al seu tercer Grand Slam (guanyar tots els partits del Sis Nacions) en el que portem de segle XXI després de guanyar per 12-19 a Twickenham. el temple del rugbi anglès. Per segon cop en els darrers 23 anys els gal·lesos han derrotat els anglesos fora de casa, conquerint de pas la "triple Corona" (guanyar tots els partits entre seleccions britàniques). Ara, Gal·les jugarà els dos partits que li queden a casa, davant d'Itàlia i França.

El partit ha esta un partit emocionant i força igualat amb un Gal·les que ha buscat (no sempre de manera exitosa) el control del partit mitjançant la possessió de l'oval i la rapidesa en les transaccions ofensives, i una Anglaterra molt ben posicionada tàcticament que no ha deixat pràcticament cap forat al seu rival i que ha venut molt cara la seva pell.

No ha estat fins a cinc minuts del final que els gal·lesos han estat capaços d'anotar l'assaig que confirmava la seva victòria a Londres, gràcies a la mà de Scott Williams, autor del assaig, i al màgic peu de Leigh Halfpenny, autor de catorze punts al llarg del partit, que han estat vitals per confirmar la victòria dels homes dirigits per Warren Gatland a la catedral de Twickenham. Cal remarcar que els miners han estat durant deu minuts en inferioritat numèrica a causa de la sanció del seu tercera línia Sam Warbuton, que ha vist una targeta groga a causa de la seva duresa en el joc.

Si el peu de Leigh Halfpenny ha estat vital pels miners, no menys important ha estat el peu de l'anglès Owen Farrell pel XV de la Rosa, ja que seus han estat els dotze punts anotats pel seu equip, tots ells gràcies a diversos cops de càstig comesos per diverses infraccions defensives dels gal·lesos. Anglaterra ha perdut, però ha millorat la seva imatge (malgrat no haver estat capaç d'entar a la zona d'assaig rival en tot el partit), i per sobre de tot, sembla haver trobat un relleu de garanties al buit deixat per la retirada de la llegenda anglesa Jonnhy Wilkinson en la figura del centre dels Sarracens Owen Farrell.

Desprès d'aquesta victòria a casa de l'etern rival, a Gal·les acaricien el somni de completar un any màgic amb la conquesta del Sis Nacions i del Grand Slam (completant el torneig signant una victòria sobre tots els rivals). El calendari els sembla favorable: "només" han de guanyar els dos partits restants que disputaran com a locals al Millenium Stadium de Cardiff contra les seleccions d'Itàlia i de França. Els miners semblen preparats per entrar a la història del rugbi per la porta gran.

Per la seva banda, Anglaterra confirma les mancances ofensives apuntades a la primera part contra Itàlia a l'Estadi Olímpic de Roma o contra Escòcia a Murrayfield. Recordem que el conjunt del veterà tècnic Andy Robinson és un equip en fase de construcció, que encara ha de trobar la seva millor versió.

stats