MUNDIAL
Esports 15/06/2014

El bon joc italià supera una Anglaterra descarada en un partit magnífic (2-1)

Pirlo ha posat el joc i Balotelli el gol del triomf per aturar els britànics a Manaus

Toni Padilla
Balotelli i Verratti, celebrant el gol del triomf italià

BarcelonaPartit magnífic al mig de la selva. El primer partit jugat a la capital amazònica de Manaus ha estat un regal per als espectadors, amb Itàlia i Anglaterra donant-ho tot per endur-se el triomf. Itàlia ha ofert una actuació fantàstica, malgrat el cansament provocat per la humitat, i ha aconseguit completar el 92% de les passades que ha fet. Amb Pirlo manant, l'equip de Prandelli ha volgut ser protagonista i atacar. Però una Anglaterra jove i vertical ha creat força perill en un partit molt viu.

El partit ha començat com un monòleg de joc italià. Anglaterra, però, colpejava amb espais gràcies a Sterling, Sturridge i Wellbeck. Cap al minut 30, però, Marchisio ha fet el primer gol en una jugada d'estratègia. Servei de cantonada, Pirlo la deixa passar i xut del piemontès. Anglaterra ha empatat a la contra al cap de dos minuts. Abans del descans, Itàlia ha fet un pal, Balotelli gairebé ha marcat i Sirigu, que jugava pel lesionat Buffon, ha patit per alt.

La segona part ha començat amb una Anglaterra valenta, però una gran jugada de Candreva l'ha rematada Balotelli en el 2-1. El partit s'ha convertit en un duel molt bonic, ple d'ocasions. Han entrat joves com Lallana, Immobile i Wilshere, però el resultat no s'ha mogut. Pirlo, amb un xut de falta molt bonic, hauria pogut fer el 3-1, però ha topat amb el pal. Anglaterra queda amb 0 punts i s'haurà de jugar el futur contra l'Uruguai i Costa Rica.