Esports 18/09/2015

Anglaterra venç però no convenç contra Fiji (35-11)

Ferran Vital
Mike Brown, fent un assaig contra Fiji

BarcelonaTot estava disposat per una còmode victòria local al partit inaugural de la Copa del Món de 2015. Amb Twickenham vestint les seves millors gales, tothom esperava una victòria fàcil d’Anglaterra sobre Fiji. Però els del Pacífic han demostrat ser un equip seriós i han posat amb més dificultats de les previstes a l’amfirtrió.

Contràriament al que ens té acostumats històricament, Anglaterra ha començat el primer temps intentant implantar un joc dinàmic i alegre, imprimint velocitat i mobilitat a les seves accions. Fruit de l’empenta inicial dels anglesos han arribat els dos primer assajos del partit (el primer de càstig per reiteració de faltes defensives fijianes, i el segon de la mà del darrer Mike Brown culminant una gran acció ofensiva del XV de la Rosa).

Amb un 15-0 als poc més de vint minuts de joc, Fiji semblava superada i vora del KO, però contra tot pronòstic els “Flying Fiji” han disposat dels millors minuts del seu joc quan ja anaven quinze punts per sota al marcador. Bé sigui degut a què el XV de la Rosa ha aixecat el peu de l’accelerador o bé per mèrits propis, els Fijians han aconseguit anotar un assaig de la mà de l’aler Nadolo i un cop de càstig posterior transformat pel mateix home. Així doncs, s’arribava al descans amb un 18 a 8 al marcador a favor dels amfitrions després de quaranta minuts de bon joc per part dels dos equips.

Al segon temps hem vist uns primers minuts caracteritzats per l’empenta fijiana, que intentava un cop i un altre sorprendre als amfitrions amb jugades dinàmiques, utilitzant la velocitat i potència dels seus tres quarts. Malauradament pels visitants, cap d’aquests atacs ha aconseguit perforar la línia defensiva dels locals, que han estat molts minuts a expenses de la iniciativa fijiana, que ha retallat distàncies amb un cop de càstig solitari, però que ha fallat fins a tres cops més que podien haver capgirat el signe del partit.

Fiji ha aguantat les seves envestides fins al minut setanta. A deu minuts del final, i amb un 18 a 11 al marcador, els fijians –molt cansats i castigats pel desplegament físic que havien protagonitzat- han llençat la tovallola, cosa que ha aprofitat Anglaterra per anotar dos assajos a les acaballes del partit, de la mà de Mike Brown (que ha repetit i es converteix en el màxim anotador provisional) i a la darrera jugada del partit, del jove Billy Vunipola. Owen Farrel (que sortia de la banqueta a mitjan segon temps) no ha perdonat cap de les dues transformacions i ha col·locat el definitiu 35 a 11 al marcador.

Amb aquest resultat, Anglaterra suma els quatre punts de la victòria i el punt extra per bonus ofensiu, una dada que pot ser rellevant en un grup tant competit com el Grup A, on fer un pronòstic final és realment complicat.