CICLISME

Anna Ramírez, campiona d'Espanya de ciclisme: “renunciaria al mallot per un de Catalunya”

La catalana, de 33 anys, guanya en solitari a Ponferrada un mallot que “no fa gaire il·lusió”. Però la vigatana es pren els campionats estatals “com una cursa més”

La catalana Anna Ramírez s'ha proclamat campiona d'Espanya de ciclisme en ruta aquest dissabte a Ponferrada, i guanya en solitari en un recorregut de 91,3 km. Tanmateix, Ramírez ha reconegut que el mallot no li fa “gaire il·lusió. A la última rotonda m'he pensat de desviar-me a l'esquerra”, bromejava.

“M'ho prenc com una cursa més, tot i que jo preferiria més portar el mallot de campiona nacional catalana, això ho tinc super clar”, ha explicat la vigatana a l'ARA al baixar del podi. Tanmateix, Ramírez s'ho pren amb resignació: “És el que hi ha, i a banda no puc fer això per la gent que ens porta: la seleccionadora, el president de la Federació, l'equip... però si en tinguessim un de Catalunya, renunciaria al mallot”, ha conclòs.

La ciclista catalana, de 33 anys, sempre ha tingut pocs pèls a la llengua, i és molt crítica amb situació actual del ciclisme espanyol, que no li permet dedicar-s'hi professionalment. De fet, sempre ha combinat els pedals amb la seva feina de Mosso d'Esquadra. “Corrent aquí a Espanya, no m'estranya poder guanyar. M'agrada jugar i estic prou bé físicament en relació amb la resta”, ha conclòs.

El criticat format dels campionats

Enguany, tot i tenir contracte amb l'equip Bizkaia-Durango, Ramírez ha corregut amb el mallot de la selecció catalana. Però no totes les ciclistes segueixen el mateix criteri, i “és una moguda, perquè estàs entre dos aigües. Has de tenir les idees clares sobre si corres per l'equip o per la selecció. De totes maneres, com que som quatre gates mal comptades, encara que no compartim equip ens acabem respectant”, opina la vencedora.

Més continguts de