NATACIÓ SINCRONITZADA
Esports 03/06/2013

La Federació Espanyola haurà d'indemnitzar Anna Tarrés amb 383.000 euros

El jutje social de Terrassa considera que la RFEN va acomiadar de forma improcedent la seva seleccionadora de sincronitzada

Efe
1 min
Anna Tarrés ha presentat el seu llibre 'Quan no n'hi ha prou amb ser la millor'

BarcelonaEl jutjat social número 2 de Terrassa (Barcelona) ha condemnat la Reial Federació Espanyola de Natació (RFEN) a indemnitzar Anna Tarrés, exseleccionadora de l'equip espanyol de natació sincronitzada, amb 383.300 euros. La sentència, a la qual ha tingut accés l'agència Efe, declara la "nul·litat" de l'acomiadament disciplinari de Tarrés, que es va produir el 17 de desembre de 2012, dues setmanes abans que finalitzés el seu contracte.

"Apreciant la impossibilitat legal de readmissió –el lloc de Tarrés l'ocupa ara Esther Jaumà–, es condemna la Reial Federació Espanyola de Natació a abonar en concepte d'indemnització per acomiadament la suma total de 383.300,19 euros", assenyala el titular del jutjat social número 2 de Terrassa en la decisió. A la tornada dels Jocs Olímpics de Londres, on l'equip espanyol va guanyar dues medalles –plata en duo i bronze per equips–, la federació va comunicar a la preparadora catalana que no renovaria el seu contracte, que finalitzava el 31 de desembre de 2013.

Poques setmanes després, Jaumà passava a ocupar el lloc de Tarrés. Aquesta va demandar llavors la federació per violació de drets fonamentals i assetjament moral en haver nomenat ja la seva substituta i no deixar-la exercir les funcions pròpies del seu càrrec durant els últims mesos de contracte.

El mateix jutjat social número 2 de Terrassa va desestimar la petició econòmica de l'entrenadora, que reclamava una indemnització de 359.010 euros. Ara, en canvi, ha fixat una indemnització més gran pel que considera un acomiadament disciplinari improcedent.

Per això, condemna la RFEN a pagar a Tarrés 78.367 euros en concepte de salari més 65.000 pels objectius esportius aconseguits –Campionats d'Europa i Jocs Olímpics de Londres 2012–, així com l'antiguitat meritada des de l'1 de gener de 1997, quan va signar el seu primer contracte.

stats