LLIGA DE CAMPIONS
Esports 17/09/2014

Un Barça experimental enderroca el mur de l'Apoel sense enlluernar (1-0)

Amb un Neymar molt actiu i Samper jugant de titular, l'equip blaugrana ha superat un rival molt ordenat

Toni Padilla
Piqué, celebrant el seu gol

BarcelonaEl Barça de Luis Enrique ha guanyat tots els partits, segueix sense encaixar gols i el seu debut a la Champions ha acabat amb una victòria contra un Apoel (1-0) ordenat en defensa que ja ha fet prou en no rebre més gols. Però el primer triomf europeu ha arribat sense alegries, amb un segon temps gris en que l'Apoel ha aconseguit fer tremolar l'estadi amb alguna contra perillosa. Amb moltes cares noves, l'equip ha perdut ritme i ha acabat donant per vàlid el triomf per la mínima.

Luis Enrique ha deixat clar que apostarà per les rotacions i no li tremolarà el pols quan aposti pels joves amb un equip titular sorprenent, ja que Sergi Roberto i Sergi Samper han compartit el mig del camp amb Xavi. El veterà Xavi, titular per primer cop, ha jugat acompanyat per dos joves. I un d'ells, Samper, ha debutat amb el club on va arribar amb sis anys. A més, a la porteria ha jugat un Ter Stegen amb tant poca feina com Bravo. I en defensa han jugat els centrals que de moment, no havien gaudit de molts minuts: Piqué i Bartra. Els dos defenses, concentrats, han jugat millor que no pas un mig del camp una mica lent, amb Sergi Roberto sense pes.

En atac Munir ha seguit de titular, però no ha aconseguit ser protagonista jugant al costat de Messi i un Neymar finalment titular. Amb tants canvis i un rival defensiu, ha costat posat en marxa la màquina, amb un joc una mica lent. L'Apoel s'ha defensat amb encert fins que Neymar ha fet un pas endavant, apareixent, desequilibrant i creant superioritats. Messi i Neymar, de nou, s'han trobat prou, alegrant el joc abans del descans. Amb un domini del joc total però sense aconseguir crear ocasions clares, ha estat Piqué qui ha obert el marcador amb un gran cop de cap a falta servida per Messi. Piqué, molt centrat en defensa, ha obert el camí del triomf amb un gol clau.

El Barça ha anat madurant el partit, com sol fer aquesta temporada, mossegant bé a la pressió i intentant treure de polleguera la defensa rival amb talent pel centre de l'atac i velocitat per la banda. Contra un mur vestit de groc, el joc l'ha liderat un Samper molt madur que ha rebut l'ovació de l'estadi en diferents ocasions. Però a la segona part, el Barça no ha aconseguit generar perill i el tècnic visitant Giorgios Donis ha fet tres canvis ofensius, fent entrar jugadors ràpids per intentar trobar un premi. L'Apoel ha aconseguit forçar tres serveis de córner, amb alguna contra en que el Camp Nou ha patit. El domini en el joc, massa estèril, no s'ha traduït en ocasions ni tant sols amb Sandro, Iniesta o Rafinha a la gespa.

Al final, Ter Stegen ha evitat l'empat amb una gran aturada en el darrer minut d'un debut europeu que ha acabat amb un triomf escarransit. Un triomf en que Luis Enrique ha pogut veure en acció diferents jugadors per treure conclusions de cara als partits contra equips més ofensius però també, amb més cartell que l'Apoel.