AMISTOSOS INTERNACIONALS
Esports 29/02/2012

Messi lidera el triomf de l'Argentina a Suïssa amb un trio de gols (1-3)

Primer partit aquets 2012 de la selecció argentina a Berna, amb Messi exercint de capità i líder amb tres gols. Tant ell com Mascherano han jugat els 90 minuts

Toni Padilla

BarcelonaEls argentins, que han començat una mica fora de lloc i dominats per l'equip d'Ottmar Hitzfield, mica en mica han imposat la seva superioritat a l'estadi Wankdorf. Amb Messi i Agüero molt actius en atac i Mascherano jugant al centre del camp, l'Argentina ha dominat el joc i s'ha avançat en el marcador als 20 minuts gràcies a un gran gol de Messi, qui s'ha desfet de tres suïssos en cursa, ha cedit la pilota a Agüero, i l'ha recollida quan aquest li ha tornat per xutar a prop del pal de Benaglio.

A la segona part, una internada per la banda de Lichtsteiner ha acabat als peus de Shaqiri i la jove estrella del Basilea ha empatat el partit (50'). Suïssa, que ha fet més canvis, ha aconseguit canviar el guió del matx acostant-se a la porteria de Romero amb cert perill. L'Argentina ha perdut la pilota i només ha portat perill quan apareixia un Messi menys actiu. Amb l'entrada de Salvio als 71 minuts però, la "albiceleste" s'ha acostat de nou a la porteria suïssa. Quan l'empat semblava definitiu, la defensa suïssa ha perdut una pilota i Messi, en jugada individual, ha fet el gol del triomf argentí picant la pilota suament per sobre de Wölfi. En la darrera jugada del partit Messi ha fet el seu tercer gol en transformar un penal que havia rebut Higuaín.

Suïssa: Diego Benaglio (Wölfi, 46'); Stephan Lichtsteiner (Ziegler, 57'), Philippe Senderos, Francois Affolter, Ricardo Rodríguez; Gokham Inler, Blerim Dzemaili (Stocker, 64'); Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka, Fabian Frei (Derdiyok, 46') (Vitkievitz, 87'); Admir Mehmedi (Emeghara, 80'). Entrenador: Ottmar Hitzfeld.

Argentina: Sergio Romero; Hugo Campagnaro, Federico Fernández, Ezequiel Garay, Pablo Zabaleta; Maximiliano Rodríguez (Salvio, 71'), Javier Mascherano, Rodrigo Braña (Fernando Gago, 46´), José Sosa; Lionel Messi y Sergio Agüero (Higuaín, 80'). Entrenador: Alejandro Sabella

Gols: 0-1 (20') Messi, 1-1 (50') Shaqiri, 1-2 (88') Messi i 1-3 (90') Messi, de penal.