RUGBI
Esports 30/09/2012

Nova Zelanda derrota a l'Argentina a domicili i s'emporta la primera edició el Rugby Championship (15-54)

Els "pumas" es veuen superats pel vendaval "All Black", que havia resolt el partit en els primers quaranta minuts de partit.

Ferran Vital
2 min
Els All blacks de Nova Zelanda celebrant el seu triomf al Rugby Championship

BarcelonaL'estadi de Ciudad de la Plata (on juga habitualment l'equip de futbol Estudiantes, rival del Barça a la final de la Copa del Món de clubs de 2009) es vestia amb les seves millors gales per acollir el primer gran esdeveniment del rugbi a l'Argentina en els darrers anys. Els "pumes" rebien els "All Blacks", actuals campions del món de rugbi i un equip de llegenda del món de l'esport.

Els neozelandesos necessitaven sumar un únic punt per proclamar-se campions del primer Rugby Championship de la història, una jornada abans de la finalització del campionat. Per aquesta raó, els homes de negre han imposat la seva llei a la gespa de la Plata. Els primers en anotar han estat els argentins, gràcies a un assaig anotat pel mig de melé Martín Landajo. La reacció dels "All Blacks" ha estat fulminant, amb una pluja de joc ofensiu i dinàmic, que s'ha materialitzat amb la consecució de quatre assajos pels homes de negre de la mà d'Aaron Smith, Cory Jane i Julian Savea (un jove jugador de Wellington que molts hi volen veure l'hereu de Jonah Lomu) en dues ocasions. Tots els assajos visitants han estat convertits pel peu màgic de Dan Carter, cosa que deixava el marcador 8 a 32 pels "All Blacks" a la mitja part.

Amb la victòria i el campionat a la butxaca, els neozelandesos han desplegat tot el seu repertori de jugades ofensives, generant minuts de molt bon joc, que han acabat d'enfonsar a uns voluntariosos "pumas", que han anotat un altre assaig mitjançant el "Juancho" Hernández durant els primers minuts de la represa. Els "All Blacks" han contestat amb un gran domini dels temps i la dinàmica del joc, anotant tres assajos més mitjançant la mà de Ma'Nonu i de Cory Jane en dues ocasions, que ha acabat signant un "hat-trick" gràcies a l'assaig que havia aconseguit al primer temps. El partit ha finalitzat amb un espectacular 15 a 54, que explicava el gran joc desplegat al llarg del partit per part de tots dos equips.

Un cop acabat el partit, s'han repetit les escenes d'alegria a la gespa de l'estadi Ciudad de la Plata, amb un equip que ha signat un campionat gairebé perfecte fins el moment. El capità "All Black", el mític Richi McCaw afirmava després del partit que "garantir la victòria al Rugby Championship òbviament era el nostre objectiu principal, ja que tenim penjada l'etiqueta de campions del món i hem hagut de defensar-la. És molt agradable complir amb el nostre objectiu, però crec que aquesta nit el rendiment i el joc de l'equip han fet molt feliços a tots els integrants del grup, més enllà de la victòria final".

Amb el campionat sota el braç, el darrer objectiu que li queda als neozelandesos és guanyar el seu darrer partit (la setmana vinent viatgen a Johannesburg per enfrontar-se als "springboks" sud-africans) per completar un Gran Slam màgic al que cal sumar la conquesta del passat Mundial de rugbi disputada a casa seva, on també van signar un ple de victòries.

stats