SEGONA DIVISIÓ
Esports 13/01/2018

El Valladolid fa més gran la ferida del Barça B (0-1)

L'equip de Gerard López ha sumat un punt dels últims 15

BarcelonaNova derrota del Barça B. L'equip de Gerard López ha estat derrotat pel Valladolid (0-1) amb un gol de Jaime Mata a la segona part, i ha sumat només un punt dels últims 15. El filial seguirà en descens després d'una molt mala ratxa de resultats, amb un sol triomf en els últims 13 partits de Lliga.

Necessitats de punts, els dos equips han completat un primer temps en què la por de l'error s'ha imposat al joc. Després de tres jornades sense sumar els tres punts, Gerard López ha apostat per un 3-5-2, un sistema inèdit amb tres centrals i dos carrilers. Malgrat els canvis, el joc blaugrana, sense el sancionat Carles Aleñá, no ha millorat i en el primer quart d'hora ha estat el Valladolid qui s'ha aproximat tímidament a la porteria defensada per Ortolà. El més perillós ha estat Hervías, que per la banda dreta buscava esquerdar la defensa blaugrana. Ho ha aconseguit en una ocasió, però el seu centre no l'ha pogut aprofitar cap davanter.

De mica en mica, els locals s'han anat assentant al nou sistema i, malgrat que no aconseguien dominar el joc a través de la pilota, s'han acostat a la porteria de Masip, que no obstant això ha estat un espectador més del partit. Abel Ruiz, amb alguna pinzellada aïllada de la seva qualitat, animava uns primers 45 minuts sense història.

El ritme lent dels dos equips s'ha mantingut després de la represa. El Barça B ha explotat la velocitat d'Arnaiz com a principal argument per crear perill, si bé els dos trets més perillosos han arribat de les botes de Miranda, que ha tallat Masip sense gaires problemes. Davant les poques idees del seu rival, el Valladolid ha començat a créixer. Els de Sampedro trobaven superioritats per la banda dreta i les arribades, ben defensades per la defensa blaugrana, han augmentat.

En una d'aquestes arribades, Borja ha fregat el primer gol en el minut 70. Davant la passivitat de la defensa blaugrana, el migcampista del Valladolid s'ha plantat sol a l'àrea i, en el mà a mà, no ha pogut superar Ortolà. El gol dels visitants no ha tardat a arribar. Al minut 78, Anuar ha traçat una internada per la dreta, s'ha inventat un centre precís i Mata, sense oposició, ha posat el cap a l'interior i ha superat l'arquer blaugrana amb un remat bombat.

Després del gol, l'equip blaugrana ho ha intentat amb més cor que futbol. Una prova d'això és que l'ocasió més clara ha estat un llançament de falta del migcampista del juvenil A Sergi Gómez que ha solucionat, atent, Masip.