LLIGA DE CAMPIONS
Esports 13/03/2013

Un Bayern intractable rep un Arsenal que necessita una remuntada èpica

Si l'Arsenal cau eliminat, Anglaterra no tindrà un sol representant en els quarts de final de la Lliga de Campions

Efe
2 min
Mikel Arteta intenta prendre-li la pilota a Toni Kroos

BarcelonaUn Bayern Munic que s'ha mostrat bastant intractable en totes les competicions rep l'Arsenal, que arriba a Munic necessitat d'una remuntada èpica que li permeti el pas a quarts de la Lliga de Campions i salvar l'honor del futbol anglès a la temporada europea.

El Bayern arriba al partit de tornada contra l'Arsenal enmig d'una temporada gairebé perfecta i després d'una ratxa de deu victòries consecutives que donen moltes raons per a l'optimisme, sobretot tenint en compte la bona renda aconseguida amb la victòria a domicili (1 - 3).

Per l'Arsenal, en canvi, el partit es presenta com un dels majors reptes de la temporada ja que necessita demà una remuntada heroica per arribar als quarts de final. Els bavaresos haurien d'encaixar almenys tres gols per quedar-se fora. Només una vegada, al llarg de la temporada, el Bayern ha rebut tres gols i no va ser a casa sinó a domicili, davant el Bate Borisov a la fase de grups. En la història de la Lliga de Campions, el Bayern ha jugat 82 partits a casa, ha perdut només en nou ocasions i mai per més de dos gols de diferència.

El conjunt de Wenger, per la seva banda, intentarà imposar a l'Allianz Arena el seu futbol d'atac davant uns alemanys que a Londres ja van demostrar la seva capacitat per tancar-se en una defensa ordenada i rematar després al seu rival amb ràpids contraatacs. A última hora, el dia abans del partit, es va confirmar la baixa del migcampista internacional Jack Wilshere durant tres setmanes per una lesió al turmell, una baixa important per als d'Arsene Wenger.

El bon punt de partida del Bayern fa que dues baixes sensibles, les de Bastian Schweinsteiger i Franck Ribery, tinguin menor pes que el que tindrien en altres circumstàncies. Schweinsteiger està sancionat per acumulació de grogues mentre que Ribery va patir una lesió al turmell en l'últim partit de la Bundesliga davant el Fortuna Düsseldorf. Un altre absent serà el central Jerome Boateng, que complirà el seu últim partit de sanció després de la seva expulsió en l'últim partit de la fase de grups. En el lloc de Schweinsteiger, estarà probablement el brasiler Luiz Gustavo, formant doble pivot amb l'espanyol Javi Martínez.

El principal candidat per substituir Ribery és l'holandès Arjen Robben qui, però, va ser baixa dissabte per problemes musculars. En cas que Robben no estigués a punt per demà, l'entrenador Jupp Heynckes podria optar pel suís Xerdhan Shaqiri.

Alineacions probables:

Bayern: Neuer, Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba, Javi Martínez, Luiz Gustavo, Müller, Kroos, Robben; Mandzukic.

Arsenal: Szczesny, Jenkinson, Mertesacker, Vermaelen, Monreal, Arteta, Oxlade-Chamberlain, Walcott, Ramsey, Cazorla, Podolski.

Àrbitre: Pavel Kralovec (República Txeca)

Estadi: Allianz Arena de Munic

Hora d'inici: 20:45

stats