Esports 14/07/2012

Arxavin confirma que Capello serà seleccionador de Rússia

El futbolista rus ho fa confirmat en la seva pàgina web. Els mitjans esportius russos asseguren que el contracte es signarà a principis de la setmana vinent

Efe
2 min

MoscouEl futbolista rus Andrei Arxavin ha confirmat que l'italià Fabio Capello es convertirà en breu en el nou seleccionador de Rússia, equip que va ser una de les grans decepcions de la passada Eurocopa. A la pàgina web d'aquest jugador es pot llegir: "Nomenat el nou entrenador de la selecció russa de futbol: Fabio Capello. Li desitgem sort en el seu nou lloc".

La premsa esportiva russa va avançar aquesta setmana que el tècnic italià, de 66 anys, signarà a principis de la propera setmana un contracte per dues temporades amb la Unió de Futbol de Rússia (UFR) a raó de 5-6 milions de dòlars per any. Sobre això, el ministre d'Esports, Vitali Mutko, va assegurar que Rússia no pot ajornar per més temps el nomenament del seleccionador, més encara quan la lliga russa arrencarà aquí a una setmana.

La UFR vol que el nou seleccionador classifiqui el combinat nacional per al Mundial del Brasil, ja que Rússia s'ha perdut els dos últims campionats mundials. Encara que també li exigirà que introdueixi sang nova a l'equip amb la vista posada en la Copa Mundial de 2018 que organitzarà Rússia.

Capello va ser inclòs per la URF en una llista de tretze candidats a assumir les regnes del combinat nacional, entre els quals figuraven també els espanyols Pep Guardiola i Rafa Benítez, l'argentí Marcelo Bielsa i l'italià Marcelo Lippi.

El tècnic italià va conduir a Anglaterra a la passada Eurocopa, però va dimitir al febrer després que la federació anglesa anunciés mesures de càstig contra el capità, John Terry, per proferir insults racistes.

Un compatriota de Capello, Luciano Spalletti, entrenador del Zenit Sant Petersburg, va assegurar dimarts que Guardiola era el millor candidat per dirigir la selecció russa. La banqueta russa va quedar vacant des del final de la passada Eurocopa, en què els russos van començar golejant a la República Txeca (4-1), però van ser descartats en la primera fase en caure davant Grècia (1-0).

stats