LLIGA DE CAMPIONS
Esports 24/04/2012

"Ataqueu-me a mi, no a nanos de 19 anys"

Pep Guardiola està segur que el seu equip competirà com sempre i es classificarà per a la final. Abans, però, va tancar el cas Piqué i va demanar que totes les crítiques del clàssic es focalitzin en ell.

A. Solé
2 min
Pep Guardiola es va mostrar més convençut que mai que el seu equip remuntarà l'1-0 al Chelsea durant la roda de premsa prèvia al duel d'aquest vespre.

BARCELONA.La roda de premsa de Pep Guardiola d'ahir va ser d'aquelles llargues i plenes de titulars. Va defensar Thiago i Tello de les crítiques per la derrota contra el Madrid, va aigualir el cas Piqué després de les dues últimes suplències i va demostrar que creu fermament en el seu equip i que el 19 de maig seran a Munic. Tot durant 40 minuts davant la premsa, a la qual va recordar, de passada: "No dec res a ningú. A mi m'han col·locat aquí les juntes directives, no cap de vosaltres". Un missatge d'aquells per llegir entre línies per a unes orelles concretes. I és que Guardiola, que coneix l'entorn d'aquest club com ningú, sabia que quan arribés la primera derrota important, i contra el Madrid fa més mal, arribarien les primeres crítiques, però va demanar que es focalitzessin totes cap a ell: "No heu estat bé criticant-los a ells [Thiago i Tello]. Esclar, són els nens. Critiqueu-me a mi per haver-los posat". I va afegir: "El Cristian va fer un partit collonut. Va desbordar, va ser l'únic que va anar a atacar Arbeloa. Totes les ocasions van venir d'ell. I el Thiago ens va aguantar la segona part".

Un altre debat calent també era el de Piqué, que després de l'estirada d'orelles al camp del Bayer Leverkusen semblava que havia tornat al bon camí, però va ser suplent a Stamford Bridge i contra el Madrid per decisió tècnica. El famós entorn hi ha volgut veure alguna cosa més, un enfrontament, un xoc, però Piqué a primera hora de la tarda i el mateix Guardiola després ho van desmentir: "El Gerard té una vida molt plena, viu intensament el futbol però té moltes coses més enllà del futbol perquè ho necessita. Ell és el mateix noi alegre que era de cadet, m'ho diu el Tito. Jo vull que ell segueixi sent com era, com és, perquè m'agrada que sigui així".

Cap a Munic

Un cop tancats dos debats important, va ser l'hora de fer una crida a la confiança de tothom que avui remuntaran el 0-1 contra el Chelsea i jugaran la final de la Champions: "No tinc cap dubte que serem a Munic. M'avala una fe indestructible en aquest equip". Una fe que va demostrar amb una frase directa al seu vestidor: "És l'hora dels jugadors. Esclar que el tècnic té incidència, però en aquests partits és l'hora dels jugadors. Ells són increïbles, ells són únics, són a la nostra memòria i demà ho tornaran a fer".

stats