PRIMERA DIVISIÓ
Esports 27/01/2013

L'Athletic goleja un Atlètic violent i deixa els homes de Simeone a 11 punts del Barça (3-0)

Els tres gols dels homes de Bielsa han arribat a la segona part gràcies a San José, Susaeta i De Marcos

BilbaoL'Athletic Club de Bilbao s'ha carregat de moral amb una golejada (3-0) a la seva "bèstia negra" més recent, un Atlètic de Madrid que el va despertar la temporada passada d'un dels seus millors somnis a la final de l'Europa League. Amb aquesta derrota, l'Atlètic de Madrid s'allunya més del Barça i queda a 11 punts del liderat.

L'equip bilbaí s'ha enfilat a la dotzena plaça de la taula gràcies a tres gols a la segona part. El primer gol el va marcar Mikel San José, el cinquè ja en el va de temporad, el segon de Markel Susaeta i el tercer d'Óscar de Marcos. Aquests dos últims van ser dels que més van insistir sobre la porteria d'un Thibaut Courtois, que, juntament amb Gorka Iriazoz, van ser els millors del partit. L'Atlètic suma la seva sisena sortida sense guanyar i suma només un punt en els seus quatre últims partits de Lliga fora de casa.

Amb San José de distribuïdor al centre del camp, l'Athletic va sortir a per totes des del principi. Prova d'això, les quatre arribades amb molt perill que els de Bielsa van tenir en el primer quart d'hora. Les dues primeres amb De Marcos de protagonista. Tampoc van veure porta San José després d'un rebuig a xut d'Herrera ni Aduriz en una volea amb l'esquerra. Va respondre l'Atlètic de Madrid, amagat enrere però també amb molta intenció quan es desplegava cap a Diego Costa. Un impressionant parada de Courtois a xut de Susaeta al segon pal va tancar la primera part.

Va sortir amb la mateixa ambició l'Athletic dels vestidors i ja en el minut 49, Courtois es va veure obligat a tornar a intervenir molt obligat davant Susaeta, a qui va desviar a córner un fort xut des del vèrtex de l'àrea petita. Arran d'aquest córner San José va marcar d'un esplèndid cop de cap.

Es va enredar el partit després d'una falta del 'Cebolla' Rodríguez sobre Ekiza que va tenir com a conseqüència el canvi del central local, i Muñiz va haver de treure sis targetes, es que va derivar en sis targetes en dos minuts, dos per als locals i quatre per als visitants.

Va entrar llavors el partit en un estira i arronsa d'anada i tornada que va amenaçar constantment ambdues porteries. Encara que les arribades locals eren més clares. I en una d'elles Susaeta va aconseguir el 2-0 després de rebre una gran passada d'Herrera. De Marcos també es va poder rescabalar marcant el tercer en una altra de les letals contres que, ja amb el 2-0 al marcador, no podia aturar un Atlètic molt dur, amb el 'Cata' Diaz agredint Aduriz.

- Fitxa tècnica

Athletic Club: Iraizoz; Iraola, Ekiza (Gurpegui, min.61), Laporte, Aurtenetxe, San José, De Marcos, Herrera (Iturraspe, min.80): Susaeta, Aduriz i Muniain (Ibai, min.86).

Atlètic de Madrid: Courtois, Juanfran, Cata Díaz, Godín, Filipe Luis, Tiago, Arda Turan (Mario Suárez, min.80), Raúl García, Emre (Adrián, min.67), Cristian Rodríguez (Koke, min. 70), i Diego Costa.

Gols: 1-0, min.50: San José, 2-0, min, 77: Susaeta. 3-0, min.84, De Marcos.

Àrbitre: Muñiz Fernández (Comitè Asturià). Va mostrar targeta groga als locals Susaeta i Aduriz, i als visitants Filipe Luis, Rodríguez, Godin, Raúl García i Emre.