L'Atlètic Barceloneta queda fora d'Europa en caure amb l'Szolnoki (7-5)

Els barcelonins cauen contra l'amfitrió i no podran revalidar el títol europeu aconseguit el 2014

Roger Requena
L'Atlètic Barceloneta no podrà revalidar el títol europeu assolit el 2014

BarcelonaEl somni europeu de l'Atlètic Barceloneta ha posat punt i final aquest dijous després que els mariners hagin caigut (7-5) sense pal·liatius contra l'amfitrió de la 'Final Six' que es disputa a Budapest, l'Szolnoki hongarès, que ha resultat un autèntic mur infranquejable pels barcelonins. El parcial al descans definia de forma bastant evident el que ha estat un partit que s'ha decidit per l'efectivitat local: només un gol dels catalans al descans, per tres dels hongaresos.

Els homes de Chus Martín jugaran el partit pel cinquè lloc aquest divendres (17.30 hores, LEN TV) contra el també hongarès Eger, que ha caigut en l'altre partit de quarts de final davant el Jug Croatia Osiguranje Dubrovnik croat. Aquests, serà el rival del Pro Recco italià (20.30 hores) en la segona semifinal de divendres. Abans, l'Szolnoki buscarà un lloc per la gran final contra l'Olympiacos (19 hores).

Una defensa impenetrable

La bona defensa de l'Szolnoki ha marcat les diferències de bon inici. On no arribaven els braços dels defensors locals, apareixien els molestos pals. No han tingut sort els barcelonins, que han desaprofitat numeroses arribades per apretar un resultat que no fa justícia als mèrits realitzats. El gran pecat dels catalans, no trobar porteria. Al descans, només havien tirat 1 cop de 18 entre pals, precisament el del gol. Més sort i encert han tingut els locals, que poc a poc han anat marcant diferències en el marcador.

El factor anímic també ha jugat el seu pes, ja que els locals, a banda del suport de la seva afició, s'han trobat amb dos gols molt matiners a l'inici del primer i el tercer quart. Dues dianes psicològiques que establien l'1-0 i el 4-1, respectivament. Davant del primer gol, l'Atlètic Barceloneta ha reaccionat aviat, però la falta d'encert i una defensa que cada cop cedia més espais pel desgast, han acabat desequilibrant el duel.

No ha estat fins mitjans del tercer quart que els de Chus Martín han aconseguit escurçar distàncies (4-2). Un gol que, però, no ha tardat en trobar una ràpida resposta local: 5-1 un minut després. Aquest i el sisè gol, a pocs segons pel final del tercer període, han acabat per ensorrar les esperances d'un equip desgastat per haver d'anar tot el partit a remolc. Tot i l'àmplia distància en el marcador, mai ha tirat la tovallola, i han acabat maquillant el marcador amb tres gols en un últim quart estèril.