LLIGA DE CAMPIONS
Esports 21/10/2014

El Barça engresca malgrat l'ensurt final de l'Ajax (3-1)

L'equip de Luis Enrique escalfa motors de cara al clàssic derrotant un Ajax que lluita fins els darrers minuts

Toni Padilla
Neymar felicita Leo Messi / DAVID RAMOS / GETTY IMAGES

BarcelonaDia rodó al Camp Nou. El Barça ha superat un Ajax tou (3-1), endreçant el grup de la Champions. Després de caure amb el PSG, l'equip de Luis Enrique no ha fallat contra l'Ajax en una nit en que gairebé tot ha sortit bé: Messi i Neymar, brillants, han seguit engreixant les seves estadístiques, Luis Enrique ha pogut donar descans a jugadors claus, Iniesta ha enamorat i les sensacions han estat molt bones durant gairebé tot el partit. Només al final, quan Messi, Neymar i Iniesta ja havien estat substituïts, l'Ajax s'ha crescut donant un ensurt final.

Sense Busquets, lesionat, i Mathieu, reservat per Luis Enrique de cara al clàssic, el Barça ha sortit amb Piqué i Bartra de centrals. Mascherano s'ha situat al centre del camp, on ha firmat una actuació brillant, i Iniesta i Rakitic han manat a la sala de màquines. L'Ajax ha renunciat al seu esquema de sempre, el 4-3-3, sortint amb un 4-4-2 que mai ha funcionat. Massa jove i tou, l'equip de De Boer no ha aturat mai un Messi molt entremaliat que ha buscat i trobat espais entre línies. El Barça ha atacat amb encert quan l'Ajax estava tancat, i també quan recuperava una pilota que intentava treure de la defensa el rival. Així han arribat els primers gols, obra de Neymar amb assistència de Messi, i de l'argentí, com no.

Luis Enrique també ha donat confiança a Pedro, qui ha seguit sense trobar el camí del gol malgrat donar la cara sempre. L'Ajax ha creat algunes ocasions, donant feina a un Piqué encara inconstant. Molt superior, el Barça ha generat molt perill durant un primer temps amb un sol color. Iniesta ha manat sempre, Rakitic ha fet la feina bruta i el partit de Messi ha estat magnífic, aprofitant un i altre cop les internades d'un Alba molt valent.

A la segona part, malgrat que el 2-0 no era una resultat definitiu, Luis Enrique ha decidir donar descans a Neymar, Iniesta i Messi. Per primer cop, ha tret de la gespa a l'argentí. Amb Sandro, Rafinha i Munir al camp, el Barça ha perdut una mica de pistonada Quan Luis Enrique ha tret de camp a Messi, el partit s'ha pansit una mica, com si amb el canvi, tothom ja canvies de xip i passés a pensar en el partit del Santiago Bernabéu. Tothom menys un Ajax que ha retornat al 4-3-3 i ha aconseguit trobar el gol als 86 minuts, quan El Ghazi ha pescat un rebot dins de l'àrea. Durant uns minuts, l'Ajax ha despertat un Barça que ha passat d'enamorar a patir. Com si per moments, tingués el cap ja al Bernabéu. Sandro però, s'ha encarregat de fer justícia amb un gran gol en el darrer segon.