FUTBOL SALA
Esports 26/06/2011

El Barça Alusport, a un pas de fer història

L'Indústries Garcia i el Miró Martorell van arribar a la final però la van perdre. Però avui el Barça Alusport pot guanyar al Palau Blaugrana la primera lliga de futbol sala d'un equip català.

Toni Padilla
El capità del Barça Alusport, Javi Rodríguez, va guanyar dues lligues amb el Playas de Castellón.

Barcelona.Amb el Palau Blaugrana ple de gom a gom -les entrades s'han esgotat-, el Barça Alusport busca aquesta nit (21.30 h) aconseguir firmar la temporada perfecte. Després de guanyar la Copa del Rei, la Copa d'Espanya i la Copa de Catalunya, els homes de Marc Carmona busquen el primer títol de lliga del futbol sala blaugrana. Per fer-ho cal derrotar el Caja Segovia en el cinquè i últim partit de la final, ja que després dels quatre primers enfrontaments, la final ha acabat 2-2. Avui, doncs, és o caixa o faixa.

Si el Barça aconsegueix imposar la seva condició de favorit, es faria història per diferents motius. Per al club, seria el primer títol de lliga de la secció i per primer cop en la història del Barça les seccions professionals haurien guanyat 16 títols. A més, el Barça donaria al futbol sala català el seu primer títol de lliga des de la creació de la LNFS el 1989. El 1991, l'Indústries Garcia de Santa Coloma de Gramenet va arribar a la final derrotant en les semifinals al campió de la fase regular, el Playas de Castellón. Però va ser derrotat en la final pel rival del Barça d'aquesta nit, el Caja Segovia, per 3 a 0. I el 2002, el Miró Martorell va arribar a la final però va caure davant de l'Antena 3 Boomerang, en aquest cas per un global de 3 a 1.

"Segurament devem estar davant del partit més important de la història d'aquesta secció", va reconèixer ahir el tècnic català Marc Carmona, que podrà comptar amb dues de les seves peces de luxe, el pivot Wilde -que ja va reaparèixer al quart partit- i el brasiler Chico. Tot i que Ari i Igor seran dubte fins a última hora, el preparador confia tenir tots els seus homes disponibles davant d'un rival que segons el seu tècnic, Jesús Velasco, ja ha fet prou arribant a la final d'aquesta nit.

Guanyar la lliga també permetria obrir la porta de la Lliga de Campions al Barça Alusport.