HANDBOL - LLIGA ASOBAL
Esports 15/05/2011

El Barça Borges posa fi a l'hegemonia del Ciudad Real

David R. Jover
2 min
Saric, Rutenka i Jernemyr, celebrant el títol assolit ahir a Logronyo.

El Barça ja té la Lliga Asobal de Siarhei Rutenka. O la de Daniel Saric. Dos dels pilars del Barça Borges aquesta temporada. No només és seva, és de tots, però després de cinc anys de sequera en aquest torneig, la Lliga ha de portar un nom. Però que ningú oblidi l'arquitecte. El que ha treballat el terreny des de sota, l'ha cuidat i hi ha fet créixer unes arrels ben fortes perquè tot aguanti durant molt de temps.

Xavi Pascual ha regenerat el joc del Barça Borges, l'ha reinventat i li ha donat un toc personal, en què l'agressivitat -ben entesa- i la velocitat han estat les armes més importants. Sense oblidar el repartiment de rols. Jugadors que exclusivament defensen i d'altres que només ataquen. Ningú qüestiona un model d'èxit que també s'ha basat en la defensa i en la reedició del 5-1 que feia Valero Rivera als anys noranta.

El títol feia setmanes que estava encarat, però s'ha fet esperar un pèl. Ahir, a Logronyo, el conjunt català només necessitava un punt per proclamar-se campió. Però els va sumar tots dos, sense jugar en cap moment a especular (25-30). El títol és la culminació d'un any quasi perfecte pel que fa a la competició nacional. Abans d'anar al Quijote Arena de Ciudad Real els blaugranes van guanyar els vint-i-sis partits que van disputar. Això va obrir una escletxa important. I més quan l'Asobal fa anys que es decideix quan uns dels grans té la mala sort de perdre a la pista d'un dels que no entra a les travesses per guanyar.

Ahir qui també va fer història va ser Juanín García. L'extrem lleonès del Barça Borges es va convertir en el màxim golejador de la història de la Lliga Asobal. Va superar l'exblaugrana Mateo Garralda, que en duia 1.789. Amb els set gols d'ahir, Juanín ja en porta 1.792, una xifra que trigarà molt anys a superar-se si és que algú ho aconsegueix, perquè Juanín García té corda per uns quants anys més a primer nivell mundial.

La primera sense Barru

L'any I després de David Barrufet comença d'allò més bé. L'últim mite del dream team d'handbol va passar el testimoni com a capità al magiar Laszlo Nagy -que porta onze anys al club-. L'hongarès, per tant, aixecarà la seva primera Lliga com a capità, la divuitena de la secció en total. I pot no ser l'últim gran títol de l'any. I és que el 28 i el 29 de maig es disputa a Colònia la Final Four de la Champions League i el club blaugrana té l'oportunitat de guanyar el segon gran títol de la temporada.

No serà fàcil, ja que el Rhein Neckar a semis i en una possible final el guanyador de l'Hamburg/Ciudad Real, intentaran posar bastons a les rodes. Però l'handbol també devora reptes i aquest n'és un més. Després de la Lliga toca la Champions.

stats