Esports 03/04/2011

El Barça Borges aprèn a patir i ja és a quarts de final

David Jover
Tomas celebra un gol anotat en el segon temps.

BARCELONA.Passar ronda era un objectiu mínim per al Barça Borges. Però veient el primer temps que va fer tot semblava indicar el contrari. Per sort, va reaccionar i tot i perdre va assolir el pas als quarts (30-26).

La sortida en tromba del Veszprem a casa seva era previsible, havien de remuntar set gols de l'anada, però el Barça no va sortir gens concentrat ni preparat per fer front a les envestides dels hongaresos, que van tenir un canoner en l'esquerrà Marko Vujin, autor d'11 gols.

El primer gran parcial dels locals va ser de 6-1 i el Barça no va saber reaccionar, es va veure perdut, sense rumb, i no sabia com aturar el Veszprem, que va tenir en el pivot Sulic i en el porter Peric els artífexs dels millors minuts de l'equip hongarès en tot el matx. A més, Johan Sjöstrand, que substituïa el lesionat Saric -que estarà cinc setmanes fora de les pistes per una lesió al genoll- no va estar gens encertat.

Pascual va ser valent i va donar l'alternativa al jove porter del filial Gonzalo Pérez de Vargas. El canvi va anar bé i el Barça Borges va poder aturar la ratxa de gols del Veszprem, que va arribar a guanyar de nou gols abans del descans, 14-9.

Reacció perfecta

I és que a la represa el Barça va ser el que tothom ha vist aquesta temporada. Elèctric, buscant el contraatac i els extrems, molt dur en defensa i sense donar espais al rival.

Amb un parcial de 4-11 liderat per Nagy, Juanín i Rutenka, els de Pascual van arribar a empatar el matx a 19 al minut 43 de partit i la tranquil·litat va tornar al conjunt blaugrana.

A partir d'aquí els catalans van controlar d'allò més bé el partit, també gràcies a Sjöstrand, que en el segon temps va fer un pas endavant.

En els últims minuts i amb el partit controlat -24 a 24- els locals van estirar-se i van acabar guanyant de quatre, 30-24, gràcies a Vujin, excels.

El Barça, però. no pot badar, perquè una altra sortida dolenta pot deixar-te fora de la Champions a quarts.