COPA DEL REI D'HOQUEI PATINS
Esports 28/02/2011

El Barça guanya la Copa i s'omple de moral per lluitar per la Lliga

A Blanes, el Barça va aconseguir aixecar per divuitè cop consecutiu la Copa del Rei després de superar el Reus. Els blaugranes van tenir el millor jugador de la final, el porter Aitor Egurrola.

Nuria García
El blaugrana Sergi Panadero celebra el triomf del seu equip davant  el Tecnol Reus Deportiu.

Barcelona.El Barça Sorli Discau va aixecar ahir a Blanes el segon títol de la temporada -després d'aconseguir la Copa Continental- en derrotar a la final de la Copa del Rei l'actual líder de l'OK Lliga, el Tecnol Reus Deportiu (4-2). Com toca que sigui una final, el partit va ser vibrant i els dos equips van disputar-se el trofeu gairebé fins al final. El Reus, que per culpa de les baixes va arribar a la fase final de la Copa del Rei molt just d'efectius, va pagar car el sobreesforç que han hagut de fer els seus jugadors, que van jugar tres partits intensos i disputats en tres dies (divendres jugaven contra al Noia en el partit de quarts, dissabte, al Vic en les semifinals i ahir, al Barça). Els blaugranes van aixecar així la Copa per divuitena vegada a la història. I és que aquest és un trofeu que normalment se'ls ha resistit, als blaugranes. Precisament, l'últim cop que van aixecar la Copa, va ser davant el mateix rival, el Reus Deportiu, a Alcoi, fa ara quatre anys. El triomf omple els de Ferran Pujalte de moral de cara a la Copa d'Europa i l'OK Lliga, competició que domina amb molta claredat el Reus Deportiu.

Màxima intensitat

Conscients del que es jugaven, els dos equips van saltar a la pista amb molta intensitat i el partit es va convertir en un continu anar i venir, amb contres constants. I va ser el Reus qui va tenir la primera oportunitat per bellugar el marcador després que l'àrbitre els xiulés un penal a favor (minut 7). Això sí, els reusencs no comptaven que ahir el Barça tenia a les seves files qui va ser proclamat com el millor jugador de la final, el porter Aitor Egurrola. El blaugrana va estar a un gran nivell durant tota la final, amb aturades de mèrit i desviant fins a tres penals durant el partit, el primer, a Jordi Molet. I com passa en les grans cites, del possible 0-1 es va passar a l'1-0. Tot just un minut més tard, Ordegi va aconseguir batre el roig-i-negre Trabal.

Amb la llauna oberta, el Barça va creure en les possibilitats de superar el Reus, que tot i arribar a la final just d'efectius i acumulant molt de cansament, no va abaixar els braços i va aconseguir l'empat al quart d'hora de partit amb una falta directa de Raúl Marín, el màxim golejador dels reusencs.

En la represa, els dos conjunts van obrir les seves defenses i es va poder veure un hoquei molt més ofensiu. El Barça va tornar a avançar-se en el marcador amb un gol d'Alberto Borregán. El partit va entrar en una fase boja, amb atacs seguits dels dos equips, i així Marín va fer el seu segon gol (minut 31) i un minut més tard, Marc Torra feia el 3-2 en desviar un xut creuat de Mia Ordeig. Els roig-i-negres podrien haver empatat si el mateix Raúl Marín hagués superat Egurrola amb un nou penal que els àrbitres van xiular després que Borregán -que ha vist targeta blava- tragués la pilota dins de l'àrea des de terra. El porter, novament, va desviar el penal que aquest cop va picar Casanovas.

I a falta de vuit minuts per al final, els blaugranes van sentenciar el partit aconseguint el 4-2 final. Panadero va disposar d'una falta directa que el porter dels reusencs Trabal va desviar. Tot i això, David Páez, molt atent, va recollir el refús i el va empènyer al fons de la xarxa, ampliant així l'avantatge dels blaugranes en el marcador.

Al final, el capità Alberto Borregán va provocar l'alegria dels blaugranes aixecant una desitjada i esperada copa al Municipal de Blanes.