01/12/2012

El Barça i el derbi de Madrid

2 min
Els jugadors de l'Atlètic de Madrid, durant l'últim entrenament abans del derbi amb el Reial.

El debat de la setmana a les tertúlies barcelonistes ha estat quin és el resultat del derbi madrileny que interessa més al Barça. D'entrada cal dir que la majoria dels participants en aquesta discussió donen per fet que el Barça guanyarà l'Athletic Club de Bilbao.

Com sempre, és perillós dir blat fins que no és al sac i ben lligat. El Barça ha fet un inici de campionat de Lliga fenomenal (de fet, si avui guanya, aconseguirà el millor inici de tota la història de la Lliga espanyola superant la fita del Madrid de Radomir Antic d'inicis dels anys 90) i ha demostrat amb escreix que continua sent un equip extremament fiable i competitiu. A més, contra els equips de Marcelo Bielsa acostuma a fer bons partits i a obtenir resultats excel·lents, per això, segurament, a l'entorn hi ha tanta confiança en la victòria del Barça contra els bascos.

En tot cas, esperem que els jugadors s'oblidin del clima de tranquil·litat total que hi ha entre els aficionats i surtin amb la tensió necessària per superar un equip en hores baixes però amb molt amor propi com l'Athletic Club. Si guanyen permetran als culers viure el derbi de Madrid amb tota la calma del món. Malgrat que el Reial Madrid és molt més lluny del Barça en la classificació que l'Atlètic de Simone, crec que el millor per als interessos del Barça és que els matalassers guanyin al Santiago Bernabéu. El Madrid continua sent millor equip que l'Atlètic, està més acostumat a competir a la Lliga i em continua semblant un rival més perillós a mitjà termini. A més, el Barça encara ha de jugar els dos partits de Lliga contra els de Simeone i només un contra el Madrid de José Mourinho, aquell partit de tornada al Bernabéu. És a dir, depèn més d'ell mateix per allunyar el segon classificat.

La derrota blanca

Dos arguments més a favor de la derrota del Reial Madrid avui davant el segon classificat: primer, un d'emocional, veure perdre el conjunt blanc sempre és una alegria per als culers i si el partit té la càrrega simbòlica d'un derbi, millor encara, i segon, la situació que es crearia a l'entorn madridista després de la patacada al derbi contra els seus veïns seria difícil de gestionar.

Amb una massa social cada vegada més convulsa, amb un corrent de detractors de Mou cada vegada més nombrós, amb una facció de la premsa cada vegada més bel·ligerant amb l'estil de José Mourinho, acabar el derbi a catorze punts del Barça i a vuit del veí deixaria el Reial Madrid a la porta d'una crisi de cavall. El millor de tot, però, és que podem xerrar hores i hores sobre què convé més al Barça, però si els de Tito Vilanova guanyen a l'Athletic, en el fons, el que passi poc després al Santiago Bernabéu té una importància relativa, perquè en tots els casos se'n podrà fer una lectura positiva.

stats