FUTBOL

La Federació Catalana convoca el Barça i l'Espanyol per trobar data per la Supercopa de Catalunya

A la reunió, que es farà el proper dilluns 15 de setembre, es valoraran les dates del 15 d'octubre i del 19 de novembre

El president de la Federació Catalana de futbol, Andreu Subies, ha convocat el Barça i l’Espanyol el proper dilluns dia 15 per complir amb el compromís de trobar una data per la disputa de la Supercopa de Catalunya.

En les reunions anteriors de la FCF, alguns assistents han proposat al president Andreu Subies que la millor opció era evitar esforços amb el Barça i l'Espanyol, que els darrers anys no han volgut participar a la competició amb el primer equip, i centrar-se en fer un bon format per als equips de Segona i altres categories inferiors.

Tanmateix, Subies, que va acabar molt disgustat a la final de la Copa Catalunya del mes de maig a Montilivi (quan Barça i Espanyol van anunciar amb poques hores d'antelació que jugarien amb el filial) i va arrencar el compromís personal dels directius dels dos clubs catalans de Primera que trobarien una data per disputar la Supercopa Catalana abans no s'acabés el 2014.

A la reunió, que se celebrarà a les 12h la seu de la FCF, hi assistiran: Albert Soler, director de relacions institucionals esportives del FCB; Pere Gratacós, director de relacions institucionals de futbol FCB; Albert Garrofé, vicepresident del RCD Espanyol; José Maria Calzón, delegat del primer equip del RCD Espanyol; i Gerard López, seleccionador català absolut.

A la Federació asseguren que encara no hi ha cap data prevista i insisteixen que tot s'intentarà pactar amb els clubs. De totes maneres, i mirant el calendari (sobretot del Barça, que disputa partits de Champions), hi ha molt poques opcions des d'ara i fins a final d'any. "El calendari és molt ajustat i tenim poc marge de maniobra", explica la FCF.

Analitzant el calendari, i descomptant les vacances de Nadal, tan sols queden lliures tres possibles dates. Una d'elles, la del darrera cap de setmana de desembre, queda descartada per part de la Federació Catalana ja que no es vol renunciar al partit de la Selecció. Per tant, s'hauria de disputar just després d'una aturada FIFA per als partits de les seleccions oficials.

Segons el calendari FIFA, aquest 2014 hi ha previstes dues aturades més: del dilluns 6 al dimarts 14 d'octubre, i del dilluns 10 al dimarts 18 de novembre. D'aquesta manera, es podria jugar l'endemà d'aquesta franja de dies: el dimecres 15 d'octubre o el dimecres 19 de novembre. Això sí, el fet que el Barça aporti tants jugadors a les seleccions fa difícil que les primeres espases siguin a la Supercopa Catalana. "Si finalment es tira endavant, difícilment hi participaran tots els jugadors del primer equip, sobretot per part del Barça. Per tant cal assumir que hi haurà una representació del primer equip sumada als futbolistes del filial", assegura un membre de la FCF.

El nou format de la Supercopa de Catalunya, amb la disputa d’un partit únic entre el Barça i l’Espanyol, es va aprovar en l’última Assemblea de la FCF del passat mes de juny. És una competició oficial i el reglament obliga els clubs a disputar-la amb les seves primeres plantilles i abans del 31 de desembre de 2014.

Tant el FC Barcelona com el RCD Espanyol s’han mostrat predisposats a col·laborar amb la FCF i s’han compromès a trobar una data per la disputa de la Supercopa. En principi la competició s’havia de disputar durant la passada pretemporada, però es va ajornar per motius d’agenda d’ambdós clubs.