El Barça Lassa no en té prou amb el festival de triples (93-82)

Els de Xavi Pascual encaixen la segona derrota del Top 16 a la pista del CSKA

M.m.
El jugador del CSKA Cory Higgins intentant una cistella davant l’oposició
 De Joan Carles Navarro i Stratos Perperoglou.

BarcelonaEl Barça Lassa va encaixar la segona derrota del Top 16 a la pista del CSKA (93-82) en un partit marcat per l’alt encert en triples però també per la falta de joc interior dels homes de Xavi Pascual. De fet, van ser les cistelles de dos les que van desequilibrar el marcador a favor de l’equip rus, que va trencar el partit al tercer quart gràcies a la doble tècnica assenyalada a Joan Carles Navarro. Després de la tercera jornada, el conjunt català només suma una victòria i necessita reaccionar per aspirar a classificar-se per als quarts de final.

El partit va començar igualat però amb una dinàmica perillosa per al Barça Lassa. El primer quart va acabar amb un avantatge mínim dels blaugranes de 28-29. La projecció de punts era massa elevada, ja que una de les fortaleses del conjunt de Moscou és precisament en atac, i l’equip de Xavi Pascual no ho va saber corregir. Al contrari, els blaugranes van perdre efectivitat al segon període però no van ser capaços de contrarestar-ho en defensa. Al descans el marcador era de 54-46 i a la represa va continuar ampliant-se.

El CSKA jugava sense dos jugadors importants, De Colo i Freeland -lesionats-, però gairebé sempre va donar sensació de seguretat. Fins i tot quan els blaugranes van acostar-se tímidament en l’últim quart. La superioritat dels locals va ser evident contra un Barça Lassa que va trobar a faltar Tomic i Satoransky, molt desencertats durant tot el partit a Moscou.

Les cistelles de tres punts van ser les grans protagonistes. L’equip local va anotar fins a 16 triples, mentre que el Barça Lassa va anotar des del perímetre en 12 ocasions. Però el joc interior i el desencert en els rebots va condemnar el conjunt blaugrana: amb problemes per trobar cistelles còmodes i deixant molts espais al CSKA, sobretot a Kyle Hines. Un alley-hoop en l’última jugada del primer temps demostrava la falta de concentració i d’intensitat defensiva del conjunt català.

El partit es va trencar del tot amb l’expulsió de Navarro, per doble tècnica al tram final del tercer quart. La primera per simular una falta i la segona per protestar als àrbitres. Sense el capità, el Barça va perdre el nord i va acabar el període amb 17 punts de desavantatge. Quedaven deu minuts però ja no hi havia res a fer.