COPA DEL REI
Esports 29/01/2014

El Barça supera el tràmit amb el Llevant en família i jugarà les semifinals (5-1)

Després d'un primer temps fred, el Barça ha golejat amb dos gols d'Alexis

Toni Padilla
Adriano celebra el seu gol contra el Llevant / LLUÍS GENÉ / AFP PHOTO

BarcelonaEl Barça s'ha classificat per jugar les semifinals de la Copa del Rei després de golejar el Llevant per 5-1. El rival dels homes de Martino serà el guanyador del duel entre la Reial Societat i el Racing de Santander, eliminatòria que s'hauria de decidir aquest dijous. Els jugadors del Racing però, han comunicat que potser no juguen com a senyal de protestat per la situació econòmica i institucional del club.

Amb el triomf del Barça al partit d'anada per 1-4, la tornada era un acte de fe per als aficionats. L'estadi ha registrat una de les pitjors entrades en molts anys. La forta pluja s'ha sumat a l'horari i la manca d'emoció per deixar les graderies buides, amb una colla de fidels que mereixen un monument intentant trobar l'escalfor amagats sota les tribunes, cantant i picant de mans.

La Copa del Rei, aquesta competició amb un sistema de competició d'altres èpoques, tindrà unes semifinals que fan patxoca gràcies a l'estat de forma dels dos equips de Madrid i un Barça que ha sortit a la gespa amb un equip sense jugadors del filial. Un bon Barça, amb cara i ulls. Amb Messi suplent, el Barça ha intentat animar-se a si mateix encomanat al joc d'Iniesta i Sergi Roberto, però el Llevant, que ha reservat molts jugadors, ha colpejat primer gràcies a una jugada afortunada. Puyol ha relliscat sobre la gespa mullada, Vyntra ha rematat i Sergi Roberto sense voler ha desviat la pilota al fons de la porteria.

Amb els aficionats mirant amb un ull el cel i l'altre la terra, el Barça ha empatat gràcies a un xut d'Adriano amb l'efecte canviat que ha sorprès Javi Jiménez. El partit estava destinat a no tenir història i dependre només de les ganes dels jugadors de gaudir. El monòleg blaugrana ha estat amanit amb ocasions puntuals d'un equip que no ha necessitat gaire per fer via. Com els campions de boxa, el Barça s'ha batut amb un 'sparring' que en feia prou en no sortir estomacat. El Llevant és un equip molt realista, dels que toca de peus a terra, i mai ha somiat en un miracle. S'ha limitat a defensar per evitar la golejada. Just abans del descans, Puyol ha rematat de cap un servei de córner marcant el seu primer gol en un any.

A la segona part, Martino ha donat descans a Iniesta, fent entrar Pedro. Cesc s'ha situat al centre del camp i Alexis, de punta, posició que ha aprofitat per marcar dos gols en 10 minuts. Primer, després d'un xut de Montoya. Després, amb un rebuig afortunat del porter Javi Jiménez. El Llevant, espantat, ha apretat les dents pensant en evitar la golejada, amb els jugadors del Barça entretenint-se a mesura que gaudien de més ocasions de gol.

El Barça ja en feia prou amb el seu talent per guanyar, però els jugadors han fet un pas endavant. Alexis ho lluita tot, Cesc no defalleix i Martino va donar minuts a Afellay. Cesc va fer el cinquè gol amb un xut des de fora de l'àrea. Al final, el Barça va guanyar l'eliminatòria per 9 a 2. La tornada sobrava, però els jugadors es van encarregar de donar vida al partit amb petites històries significatives. Com la lluita d'Alexis, Puyol jugant 90 minuts o veure Mascherano jugant per primer cop en molt de temps al mig del camp.