Esports 19/01/2012

'L'Équipe' diu que el Barça "s'ha apropiat" de la gespa del Bernabéu

'Olé' destaca la "paternitat" de Guardiola i el paper victimista de Mourinho. 'La Gazzeta dello Sport' remarca que "les puntades de peu" dels jugadors del Madrid són símbol de la "impotència" blanca. 'O Globo' parla d'"una nova lliçó de futbol"

Ara
2 min
La portada del diari 'L'Équipe', amb Abidal com a protagonista

BarcelonaLa premsa internacional s'ha rendit altre cop a la imatge que el Barça ha ofert a tot el món després de la victòria d'aquest dimecres contra el Reial Madrid (1-2) al Santiago Bernabéu, en l'anada dels quarts de final de la Copa del Rei. I la manera d'entendre el futbol dels dos entrenadors, Josep Guardiola i José Mourinho, tampoc ha passat per alt en aquesta ocasió.

El diari esportiu argentí Olé destaca la "paternitat" de l'entrenador blaugrana, que s'està acostumant a guanyar a l'estadi del Madrid, i remarca la frase de Guardiola en la roda de premsa posterior al partit: "Venir tantes vegades i guanyar no és normal".

En l'altre costat de la moneda, Olé diu que l'entrenador blanc va prendre una actitud de víctima: "Com sempre, el tècnic va intentar absorbir la pressió de la derrota perquè els seus jugadors no notessin tant l'impacte", subratlla el diari argentí.

El diari argentí també afirma que en el partit "tothom va anar contra Messi". I sentencia: "Pepe el va trepitjar, Carvalho li va donar pel darrere, Coentrao el va bufetejar... i ni així".

D'altra banda, el rotatiu francès L'Équipe afirma que amb aquesta victòria el Barça "ja s'ha fet seva" la gespa del Bernabéu. En la portada apareix el jugador francès del Barça Éric Abidal celebrant el gol de la victòria, sota el titular "Abidal fa diana amb el Reial (Madrid)".

La Gazzeta dello Sport emfatitza la tàctica del Madrid d'executar un joc brut que no va servir: "Les puntades de peu –diu el diari– dels jugadors del Madrid signifiquen la impotència" del conjunt blanc.

El Corriere dello Sport destaca la "revenja" del Barça, que provoca el "malson" de Mourinho, incapaç de trobar la fórmula per vèncer al seu propi estadi el conjunt de Guardiola.

Finalment, el diari portuguès O Globo afirma que "els catalans guanyen després de remuntar i arriben als set partits sense conèixer la derrota com a visitants", alhora que remarca que el Barça ha donat "una nova lliçó de futbol" al Madrid. També destaca que els aficionats blancs van acabar "escridassant" els seus jugadors.

stats