PILOTA D'OR
Esports 10/01/2012

Barça, Madrid i United formen la millor alineació del món

El millor onze del 2011, segons la FIFA, el configuren futbolistes de només tres clubs: el Barça, el Reial Madrid i el Manchester United. Els blaugranes, amb cinc representants, lideren l'alineació.

Natalia Arroyo
2 min
Barça, Madrid i United formen la millor alineació del món

BARCELONA.Amb cinc representants, entre ells el flamant Pilota d'Or, Leo Messi, el Barça torna a ser l'equip que més jugadors aporta a l'onze ideal de la FIFA 2011. Alves, Piqué, Xavi, Iniesta i el mateix Messi estan acompanyats per quatre jugadors del Reial Madrid -Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso i Cristiano Ronaldo- i dos del Manchester United, Vidic i Wayne Rooney.

En total són només tres els clubs que configuren aquesta alineació de luxe i, curiosament, dos són els finalistes de l'última Lliga de Campions disputada a Wembley. Els blancs, que van caure a les semifinals, també veuen recompensat el seu bon paper a la màxima competició europea amb una àmplia representació. El president del Barça, Sandro Rosell, va afirmar després de la gala que tots aquests reconeixements "eren millor que guanyar una Champions", perquè tenen "gairebé més impacte mundial".

Repeteix la columna vertebral

L'any passat la situació va ser similar i l'onze va estar format només per futbolistes del Barça (6), el Madrid (2) i l'Inter de Milà (3), aleshores campió d'Europa. Respecte d'aquella alineació, les novetats són la baixa de Puyol, molts mesos lesionat, i el retorn d'Alves, que ja va formar part de l'onze el 2009. Maicon i Lucio han deixat el lloc a la defensa a Ramos i Vidic, mentre que Sneijder, polèmic no finalista de l'edició passada de la Pilota d'Or, és substituït per Xabi Alonso. En atac, David Villa perd la seva plaça i la cedeix a Rooney. El 2009 va ser Fernando Torres l'acompanyant de Messi i Cristiano. Per tercer any consecutiu, Casillas, Xavi, Iniesta, Messi i Cristiano formen la columna vertebral de l'onze de gala.

L'alineació d'enguany servirà, per alguns, per demostrar que la lliga espanyola, en eterna batalla amb la lliga anglesa per penjar-se l'etiqueta de competició més potent del món, és millor que la Premier League perquè aporta nou dels onze millors jugadors del 2011. De fet, dels 55 jugadors nominats, 22 juguen a Espanya, 18 a Anglaterra i 9 a la Serie A italiana.

La dada realment significativa, però, és que tot sol el Barça proposava més futbolistes que el calcio : 11. S'han quedat fora de l'alineació Valdés, Abidal, Puyol, Busquets, Cesc i Villa. La resta de components de la llista de candidats sorgien de la Bundesliga alemanya (4), la lliga russa (1) i la brasilera (1). Aquesta última dada també pot servir per demostrar que el futbol és un monòleg dels equips grans i que els petits hi tenen cada vegada menys a dir.

stats