BARÇA

El Barça manifesta la seva indignació per l'informe del Fiscal sobre el fitxatge de Neymar

Considera aquesta actuació difícil d'entendre i afirma que pot actuar amb contundència

El Barça ha fet públic un comunicat on "expressa la seva indignació més enèrgica per l'informe del Fiscal de l'Audiència Nacional sobre el fitxatge de Neymar da Silva Santos Junior emès aquest divendres". La Fiscalia va demanar aquest divendres al jutge Pablo Ruz que admeti a tràmit la querella per apropiació indeguda interposada contra el president del Barça, Sandro Rosell, pel fitxatge del brasiler Neymar, davant la possibilitat que alguns dels contractes que el van sustentar fossin "simulats".

El comunicat del Barça afirma que "resulta insòlit que el Fiscal, després d'haver sol·licitat els contractes amb el jugador i els comptes anuals del Club, sol·liciti ara noves diligències, sense interessar-li la declaració del querellat. Resulta també difícil d'entendre perquè en les seves diligències el Fiscal sol·licita per comissió rogatòria oficis a entitats com la FIFA o el Santos FC que el FCB ja ha posat a disposició del jutjat o bé que el FCB podria aportar si se'l requereix, com ja va fer el passat 26 de desembre".

Posteriorment, afegeix que "la decisió del Fiscal estén dubtes sobre una operació impecable i que ha permès al FCB comptar, per 57 milions d'euros, amb un jugador també desitjat pels nostres competidors. A més, és criticable que es practiquin noves diligències per conductes que allargaran innecessàriament un procés que sempre hem considerat infundat i temerari. L'operació per fitxar Neymar Da Silva Santos Junior va ser complexa, d'enginyeria negociadora. En som conscients, i així ho hem expressat cada vegada que ens hem referit al caràcter confidencial d'alguns dels seus pactes. Aquesta era la forma d'aconseguir els serveis del jugador. Els nostres competidors estaven disposats a fer la mateixa operació i per molts més diners, però el FCB es va avançar per la perícia i habilitat del seu equip negociador. Aquesta complexitat contractual, denominada pel Fiscal en el seu informe "simulació contractual", mai constitueix per ella mateixa un delicte. Creiem que en l'informe, el Fiscal comet un error en entendre el contrari".

Finalmente, conclou que "davant la gravetat d'aquests fets, i malgrat confiar en la bona acció de la Justícia, actuarem amb contundència en defensa de l'honorabilitat del FCB i del seu president"