PRIMERA DIVISIÓ
Esports 11/02/2012

El Barça s'enfronta per quart cop aquesta temporada a l'Osasuna amb el fred com a enemic

El Barça torna a la Lliga després de classificar-se per la final de Copa en el que serà el quart duel d'aquesta temporada amb l'Osasuna

Efe
3 min
Raoul Loe i Alexis Sánchez es disputen la pilota per alt durant el partit de tornada dels vuitens de final al Reyno de Navarra.

BarcelonaFins ara, el Barça i l'Osasuna ja s'han vist les cares tres cops, amb el duel de la Lliga al Camp Nou (8-0) i els dos duels dels vuitens de final de la Copa, amb dos triomfs més dels blaugrana, per 4-0 i 1-2.

El viatge fins al Reyno de Navarra servirà, a més, al Barcelona per adaptar-se al fred que es trobarà dimarts a Alemanya, on visitarà el fred camp del Bayer Leverkusen en l'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Per a aquests dos partits, l'equip català ja disposa de dos dels seus jugadors més determinants, com són Xavi i Iniesta, els quals aparentment ja han superat els seus problemes físics, a l'espera de veure com estaran Pedro i Busquets. El canari ha estat convocat per Guardiola per jugar a Pamplona, però Busquets no.

Els partits entre el Barcelona i Osasuna aquesta temporada han tingut moments molt explosius al Camp Nou, on el Barcelona va golejar sense obstacles, però al del Reyno de Navarra els blaugranes van trobar un rival molt més compacte, i que ara ambiciona entrar en les posicions de UEFA. El Barça es troba en una voràgine de partits en la qual està tocant tots els pals (Lliga, Copa i Lliga de Campions), i amb relatiu encert, encara que està penalitzant molt els empats fora de casa en el torneig de la regularitat, on s'ha quedat a set punts del Madrid, que segueix ferm en el liderat.

Els barcelonista són conscients que un altre ensopegada, encara que falta gairebé mitja Lliga per acabar-se el campionat, seria determinant en la seva lluita per atrapar els madridistes. A causa del partit a Alemanya, és probable que el tècnic Josep Guardiola presenti dues alineacions compensades, tant a Pamplona com a Leverkusen, i amb notables canvis, després d'un mes de gener i un inici de febrer sense treva en el seu calendari esportiu.

L'Osasuna, de la seva banda, rep al Barcelona, que no pot fallar en trobar-se a set punts del Reial Madrid en la lluita pel títol de Lliga, sense descartar la sorpresa davant l'equip de Pep Guardiola, malgrat els antecedents d'aquesta temporada en els seus enfrontaments directes. El conjunt pamplonès acumula cinc jornades sense guanyar, en les quals únicament ha marcat dos gols, si bé li han reportat dos empats per seguir mantenint una distància prudencial respecte als llocs de descens.

El tècnic osasunista, José Luis Mendilibar, únicament té les baixes del davanter navarrès Kike Sola i del mitjapunta iranià Masoud Shojaei, tots dos per lesió, però durant la setmana ha recuperat a l'ivorià Roland Lamah, al cordovès Álvaro Cejudo i al brasiler Roversio Rodrigues, qui no hagi entrat en la convocatòria.

Mendilibar ha sorprès avui en deixar fora de la llista al del planter Eneko Satrústegui, titular en les últimes set jornades, la qual cosa obre la porta de la titularitat al finlandès Jukka Raitala, fora de les convocatòries les últimes setmanes, mentre que els dubtes en Osasuna són els jugadors que ocuparan les bandes.

L'entrenador basc va improvisar a Gijón amb dos jugadors no habituals en les bandes per les baixes de Lamah i Cejudo, candidats a ocupar aquestes demarcacions juntament amb el senegalès Ibrahima Balde, en un partit que es pot veure afectat pel dur estat de la gespa com a conseqüència de les gelades de l'última setmana.

Alineacions probables:

Osasuna: Andrés Fernández; Marc Bertrán, Sergio, Miguel Flaño, Raitala; Puñal, Nekounam; Ibrahima, Raúl García, Lamah o Cejudo; i Lekic.

Barça: Valdés; Alves, Puyol, Mascherano, Abidal; Thiago, Xavi, Iniesta; Alexis, Messi i Cuenca o Pedro.

Àrbitre: Paradas Romero (Comitè Andalús).

Estadi: Reyno de Navarra.

Hora: 20.00 hores, GOL T i Canal+ Liga.

stats