NOU PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA
Esports 19/12/2010

'Primer' Barça-Penya de Joan Fa

Joan Fa ha viscut un grapat de partits entre el Barça i la Penya. Alguns, a la pista. Altres, com a espectador. El d'avui serà el seu primer duel com a president de la Federació Catalana.

àlex Gozalbo
2 min
Joan Fa al seu nou despatx de la Federació Catalana de Basquetbol.

Barcelona.Des de fa un parell de setmanes, Joan Fa és el nou president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ). Avui estrenarà el càrrec veient el partit entre el Regal Barça i el DKV Joventut (12.30 hores, Canal 33) al Palau Blaugrana.

En la seva etapa com a jugador, Fa va formar part de l'equip de la Penya que es va imposar al Barça per 55-77 a la temporada 1966-67. Jugadors com Nino Buscató, Josep Lluís Cortés o Josep Maria Oleart formaven part d'aquella plantilla del Juventud Kalso, que estava entrenada per Eduardo Kucharski. "Recordo que vam guanyar la primera Lliga del club i, a més, sense jugadors nord-americans. Va ser contra el Reial Madrid", recorda Fa.

"Els Barça-Penya de la meva època no tenien aquesta intensitat. Jo no vaig viure mai un derbi així ja que, aleshores, el Barça no tenia el mateix nivell. D'aquella època el que més m'han quedat són els amics, que avui en dia encara són com germans", diu Fa.

"El bàsquet d'abans tenia més velocitat, però era menys fort. Es jugava més al contraatac. Les preparacions físiques no existien -apunta el president-. Una altra de les diferències és que abans els jugadors s'estaven molts anys al mateix club i ara canvien abans d'equip. Això ajudava a crear un sentiment comú, que es traslladava al camp. El vestidor era una pinya".

Fa té clares les primeres accions que vol tirar endavant a la Federació: "Impulsar el bàsquet femení, on han baixat les llicències, i la base. A més, ens adaptarem a les noves tecnologies per potenciar algunes propostes i buscar nous recursos".

Pendents d'Alan Anderson

Xavi Pascual, entrenador del Regal Barça, no sap si podrà comptar aquest migdia amb Víctor Sada, que té un esquinç del lligament lateral intern del genoll esquerre. A més, el club continua pendent de la resposta d'Alan Anderson, que vol esgotar les seves opcions de jugar a l'NBA abans de decidir-se a fitxar fins a final de temporada pel Regal Barça, on tan sols tindria lloc garantit a l'Eurolliga.

stats