LLIGA CATALANA
Esports 27/09/2011

El Barça Regal, campió de Catalunya per tercer any seguit

àlex Gozalbo
2 min
El pivot del Barça Regal Fran Vázquez esmaixa davant la mirada d'Obasoha en la final de la Lliga Catalana.

ManresaCom en els dos últims anys, el Barça Regal comença la temporada superant el Fiatc Joventut i guanyant la Lliga Catalana, un torneig que en aquesta edició ha proposat tres bons partits de bàsquet a Manresa.

En aquests moment de la pretemporada, el Barça Regal és superior al Fiatc Joventut per tres motius. El primer té a veure amb la continuïtat, ja que a l'equip blaugrana segueixen vuit jugadors i l'entrenador de la temporada passada, un aspecte que és decisiu quan els conjunts acumulen tan pocs entrenaments.

El segon aspecte diferencial és que el vigent campió de la Lliga ACB té jugadors en un pic de forma molt alt. És el cas dels quatre jugadors que han competit a l'Eurobàsquet, però també de Marcelinho Huertas, que ha disputat el FIBA Amèriques amb la selecció del Brasil.

El dos primers motius s'aniran igualant a mesura que passin les setmanes. El tercer, no. Té a veure amb el talent, i en aquesta qüestió la diferència, que queda condicionada pel pressupost, és més gran que la temporada passada. I això es veu en atac, en què el Barça Regal va ser capaç d'anotar 31 punts en el segon quart. Però també en defensa, en què el conjunt blaugrana dificulta molt el joc dels rivals. A més no té jugadors com Tay Williams (del Joventut), que en alguna ocasió es va apartar per evitar el contacte i va facilitar així l'anotació dels pivots del Barça Regal.

Tres peces claus

A més, el Fiatc Joventut tenia tres baixes importants, les de Pere Tomàs, Henk Norel i Pape Sow, que ahir va arribar a Badalona. Són tres peces claus de l'equip que entrena Salva Maldonado.

Això, i el desgast acumulat en una semifinal més exigent que la que va tenir el Barça Regal, van fer que el Fiatc Joventut tan sols pogués competir al Nou Congost durant deu minuts (18-18). A partir d'aquí, la final de la Lliga Catalana va ser un monòleg del conjunt que entrena Xavi Pascual.

A l'entrenador del Barça Regal encara li queden coses per ajustar, com la integració de Judson Wallace i Xavi Rabaseda en el joc i el ritme, dos aspectes menors en aquest moment de la pel·lícula. El tema és que divendres hi ha sessió de les bones, ja que el conjunt blaugrana s'haurà d'enfrontar al nou Reial Madrid de Pablo Laso a la Supercopa de Bilbao, en què es viurà el primer duel entre Joan Carles Navarro i Rudy Fernández. Aleshores sí que Xavi Pascual necessitarà tots els actors actuant al millor nivell i no a mig gas, com ahir a la final de la Lliga Catalana.

stats