BÀSQUET: EUROLLIGA
Esports 27/03/2012

El Barça Regal busca a Kazan la seva dotzena 'final four'

àlex Gozalbo
2 min
El Barça Regal busca a Kazan la seva dotzena 'final four'

BARCELONAEl Barça Regal buscarà aquesta tarda (18 hores, Esport3) classificar-se per a la dotzena final four de la història de l'Eurolliga, un repte majúscul per a un club que ha aconseguit guanyar la competició en dues ocasions (2003 i 2010). L'Unics Kazan rus, conjunt al qual ja ha superat quatre vegades aquesta temporada, serà el rival d'una sèrie de quarts de final que l'equip blaugrana liquidarà quan guanyi un dels pròxims tres partits.

D'ençà que l'Eurolliga va adoptar l'actual sistema de classificació, el Barça Regal ha superat la ronda de quarts de final en tres ocasions, casualment sempre després d'eliminar equips de la Lliga Endesa. El Madrid (2006 i 2010) i el Caja Laboral (2009) van ser les seves víctimes.

Amb Henry Domercant, màxim anotador de l'Eurolliga, anul·lat en els dos partits al Palau Blaugrana (12 i 2 punts), l'Unics Kazan intentarà desequilibrar el joc des de dins, on el Barça Regal espera poder comptar amb Boniface Ndong. Jugadors com Nathan Jawai i Vladimir Veremeenko tindran un paper clau. "Aquest partit serà decisiu, especialment per a nosaltres, que ens juguem continuar amb la sèrie. A Barcelona van mostrar una evident progressió, però cada partit jugat contra un adversari del nivell del Barça Regal no és fàcil en absolut. A casa intentarem jugar tan bé com puguem, tant per guanyar com per complaure els nostres aficionats", assegura l'aler pivot bielorús, que va jugar 35 minuts dimarts i els 40 dijous.

Ievgueni Paixutin recupera per al tercer partit de l'eliminatòria Mike Wilkinson, mentre que Xavi Pascual espera poder comptar amb Pete Mickeal, que va ser baixa a Valladolid.

Segons Erazem Lorbek, escollit millor jugador de l'última jornada de la Lliga Endesa, "és molt difícil derrotar un equip cinc vegades consecutives en la mateixa temporada. Espero un tercer partit de l'eliminatòria molt difícil. El segon enfrontament, en què ens van sorprendre amb alguns aspectes, ja va ser més difícil que el primer. La clau serà mantenir la concentració i la confiança".

Una de les opcions que l'Unics Kazan utilitzarà per intentar sorprendre el Barça Regal és la de col·locar Bostjan Nachbar i Kelly McCarty junts a la pista. "És una situació tàctica que ja ens esperàvem per al primer partit i que ells no van utilitzar fins al segon enfrontament. Buscaran crear problemes a Joan Carles Navarro al pal baix", adverteix Xavi Pascual. L'entrenador del Barça Regal també espera més intensitat física en defensa de l'Unics Kazan, aprofitant que juga a casa.

Aportació clau de la banqueta

A diferència del que va passar en el segon partit, en què el cinc inicial del Barça Regal va acumular el 83% dels punts, Xavi Pascual espera comptar amb més aportació dels seus jugadors de banqueta. "És important que apareguin els jugadors que no són els habituals, més encara en una sèrie al millor de cinc partits contra el mateix rival", diu.

Mentre que el Barça Regal dissabte es va haver de desgastar jugant a Valladolid, l'Unics Kazan ha pogut descansar. "Segur que guanyar el tercer partit serà força complicat. Ens espera un partit molt dur contra un rival que haurà pogut recuperar-se bé. Segur que ens trobarem amb la seva millor versió", adverteix Xavi Pascual.

Si el Barça Regal no guanya, encara disposarà de dues oportunitats més per aconseguir la classificació; una dijous, de nou, al Basket Hall de Kazan, i l'altra la pròxima setmana al Palau Blaugrana.

stats