BÀSQUET: EUROLLIGA
Esports 03/11/2011

El Barça Regal torna a Rússia per primera vegada en quatre anys

àlex Gozalbo
2 min
Xavi Pascual, l'entrenador del Barça Regal, ha estat designat el millor tècnic del mes d'octubre.

BarcelonaDesprés de dues jornades d'una exigència moderada, la veritable Eurolliga comença avui per a un Barça Regal que viatja a Rússia per primera vegada en gairebé quatre anys. El partit d'aquesta tarda (17 hores, Esport3) a la pista de l'Unics Kazan és el primer del conjunt blaugrana al país des que, ja amb Xavi Pascual com a primer entrenador, l'equip va perdre el 20 de febrer del 2008 contra el CSKA de Moscou (72-55).

"Recordo que anàvem 1-0 al Top-16, perquè veníem de guanyar l'Unicaja, i que el CSKA era un dels millors equips del moment. També recordo que vam tenir un viatge complicat, tant d'anada com de tornada, i que vam fer un partit correcte, però que al final la falta d'encert ens va afectar davant d'un rival potent", explica Xavi Pascual, que ahir va rebre la distinció de l'Associació d'Entrenadors (AEEB) al millor tècnic del mes d'octubre .

L'Unics Kazan no és poca cosa. Eugeny Pashutin dirigeix un combinat que acostuma a jugar amb Samoylenko o Lyday de base. Els altres quatre jugadors del cinc inicial solen ser fixos: Domercant, un anotador compulsiu que té una mitjana de 23 punts per partit, Wilkinson, McCarty i Jawai.

A la banqueta esperen Greer, Savrasenko i Veremeenko, un jugador pel qual els Washington Wizards van apostar en el draft de la NBA del 2006.

L'objectiu d'aquest Barça Regal, que presenta la millor defensa de l'Eurolliga amb una mitjana de tan sols 62,5 punts en contra, és guanyar al Basket Hall de Kazan, on ja ho va fer el Montespaschi Siena.

CJ Wallace torna a l'equip

Xavi Pascual recupera CJ Wallace, que s'ha perdut els últims tres partits de l'equip, per al compromís d'aquesta tarda. Un duel en què, a més de contra el rival, el conjunt blaugrana haurà de jugar contra altres aspectes no esportius: el cansament acumulat en el desplaçament, la diferència horària i les baixes temperatures de l'exterior del pavelló.

stats